Haberler

İstanbul: İstanbullu Giresun Dernekleri Federasyon Yolunda

Karadeniz Sivil Toplum Örgütleri Birliği (KASTOB) Başkan Yardımcısı ve Giresun Dernekler Birliği (GDB) Başkanı Halil Kütük, yakın zamanda Giresun'la ilgili federasyonu kurup KASTOB bünyesine katılacaklarını söyledi.

Karadeniz Sivil Toplum Örgütleri Birliği (KASTOB) Başkan Yardımcısı ve Giresun Dernekler Birliği (GDB) Başkanı Halil Kütük, yakın zamanda Giresun'la ilgili federasyonu kurup KASTOB bünyesine katılacaklarını söyledi.

Giresun Dernekler Birliği (GDB), federasyon oluşturma ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Zeytinburnu Gölet Restaurant'ta bir araya gelen GDB yönetici ve üyeleri birlik mesajı verdi. Toplantıya Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden psikolog Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Politikası Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet İncekara, İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Meslekte Birlik Grubu kurucularından Veysel Ekmen ve yönetim kurulu üyesi İbrahim Balcıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve üst seviye yöneticileri, Avrasya Gazete Radyo ve Televizyon Yayıncılar Birliği (AGRT) Genel Başkanı İsmail Kahraman, Giresun Dergisi sahibi Remzi Mamaşoğlu, Etkin Reklamcılık Matbaacılık, İletişim ve Organizasyon Şirketi sahibi gazeteci Hasan Turan ile iş, sanat ve basın dünyasından çok sayıda Giresunlu katıldı. Toplantıya davetli olup da gelemeyen AK Parti Giresun Milletvekili Hasan Aydın, AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır ve CHP Giresun Milletvekili Mehmet Işık kutlama mesajı gönderdi.

"FEDERASYONUMUZ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE KURULACAK"

Toplantının açılış konuşmasını yapan KASTOB Başkan Yardımcısı ve GDB Başkanı Halil Kütük, İstanbul'da yerleşik Giresunluların oluşturdukları derneklerle büyük bir aile haline geldiklerini ve 2004 yılında kurulan Giresun Dernekler Birliği (GDB) ile de resmi olarak faaliyetlere devam ettiklerini bildirdi. Sorunların çözümü için hemşehrilerin dayanışmasına ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Halil Kütük, İstanbul'da Giresun ve Giresunluyu en iyi bir şekilde temsil etmenin mücadelesini verdiklerini belirtti.

GDB'nin geçen 1.5 yıl içinde yaptığı faaliyetlerden bahseden ve bundan sonraki ilk hedeflerinin Giresun derneklerini bir federasyon çatısı altında toplamak olduğunu dile getiren Halil Kütük, "Federasyonumuz önümüzdeki günlerde kurulacak ve KASTOB bünyesinde yerini alacak. Ben şu anda KASTOB'da başkan yardımcılığı görevini yapıyorum. Giresunumuzun da diğer iller gibi konfederasyon çatısı altında bulunmasını arzu ediyor ve bunun için geceli gündüzlü çalışıyorum" dedi.

Son dönemde Giresun ile ilgili kurulduğu söylenen federasyonla, Giresun Dernekler Birliği'nin (GDB) hiçbir alakasının bulunmadığına işaret eden Halil Kütük, dernekçiliği çeşitli amaçlar için değil, hemşehrilerinin mutluluğu ve sorunlarının çözümü için icra ettiklerini kaydetti. Sivil toplum kuruluşlarının hiçbir amaca alet edilmeyecek kadar şerefli bir görev üstlendiğini hatırlatan Halil Kütük, "KASTOB'da yönetici olan biziz. Federasyonumuzu da bu büyük teşkilata taşıyacak Giresun Dernekler Birliği'dir. Başka bir alternatif söz konusu değildir" diye konuştu.

EĞİTİM HEDEFLERİ VE DİĞER ETKİNLİKLER

Eğitimle ilgili hedeflerini de anlatan Halil Kütük, 1992 yılından bu yana burs şeklinde eğitime katkıda bulunan Giresun derneklerinin, bundan böyle GDB'de birleşerek yeni bir eğitim projesi geliştirdiğine değindi. Halil Kütük, her ilçeden alınacak 2 süper öğrenci ile 30 kişilik bir "süper beyin ekibi" ve yine her ilçeden alınacak 30 öğrenci, mezun veya genç iş adamı ve bürokratla da 500 kişilik bir "eğitimli grup" meydana getirmek istediklerini söyledi. Halil Kütük, "Bunun ilk temellerini attık. Şu anda 500 kişilik grubun beşte birini oluşturduk. Diğer bölümlerin tamamlanması için çalışmalar sürüyor. Ayrıca sayın hocamız Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu'nun teklifi ile Giresunlu öğretim üyelerimizi bir araya getirip GDB'nin 'bilim kurulu'nu kurma projesinde de son aşamaya geldik" dedi.

Halil Kütük, Giresun Dernekler Birliği'nin (GDB) İstanbul'da dernekçilik yapan başkan ve yönetim kurulu üyelerine yönelik kanuni mevzuat ve diğer hususlarla ilgili bilgilendirici seminer ve toplantılar gerçekleştirmek istediğini, dernek web sitesinin daha rantabl kullanılması için yeniden yapılandırıldığını, Giresun Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, Müftülük ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yönelik hizmetlerin devam edeceğini kaydetti.

Etkinlikler konusunda da üyelerini bilgilendiren Halil Kütük, ağustos ayında Afyon-Giresun şehitliği ile ilgili bir etkinlik yapılacağını, 25 Ağustos-5 Eylül arasında İstanbul Kadıköy meydanında Karadeniz İlleri Tanıtım Günleri etkinliğinin gerçekleştirileceğini, 3 Eylül akşamı da Kadıköy meydanında bir konser tertip edileceğini belirtti. Ramazan ayında GDB olarak iftar çadırı kurmayı planladıklarını ve Ramazan ayından hemen sonra İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda tüm Giresunluların buluşacağı bir gece düzenlemek için faaliyetlere başladıklarını belirten Halil Kütük, hizmetlerin devamı ve daha verimli olması için hemşehrilerden destek beklediğini sözlerine ekledi. Halil Kütük ayrıca 25 Haziran'da Bursa'da Giresun Derneği'nin Kocayayla'da bir piknik organize ettiğini hatırlattı.

"BU DAYANIŞMA İŞ ÜRETMENİN BİR ÖRNEĞİDİR"

Giresunluların yoğun ilgi gösterdikleri gecede söz alan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, yaptığı çalışmalarıyla hemşehrilerin bir araya gelmesini sağlayan KASTOB Başkan Yardımcısı ve GDB Başkanı Halil Kütük'ü tebrik etti. Toplantıdaki gayenin Giresun ve Giresunluların mutluluğu ve aralarındaki dayanışmanın kurulması olduğunu belirten Aydın, hiçbir işin tek başına veya küçük gruplarla tam manasıyla ifa edilemediğine, büyük işleri büyük toplulukların icra ettiğine dikkat çekti. Herkesin kendi benliğini değil, bulunduğu toplumun menfaatlerini düşünerek hareket etmesi gerektiğini dile getiren Murat Aydın, "Biz bunu Zeytinburnu'nda başardık. Burada Giresunlu hemşehrilerimden büyük destek aldım. Diğer Zeytinburnulu hemşehrilerimiz de Giresunlulardan etkilenerek bizlere yardımcı oluyorlar. Mahalli seçimlerde seçimi kazanan İstanbul ilçe belediyeleri arasında en fazla oyu Zeytinburnu Belediyesi aldı. Sağolsunlar iki dönemdir de bizlere büyük destek veriyorlar. Biz de büyük işlere imza atıyoruz. Bu dayanışma iş üretmenin bir örneğidir" dedi.

Murat Aydın, herkesin birbirine engel olmadan siyaset, bürokrasi, iş dünyası, basın veya başka alanlarda hizmete yönelik görevler almasını ve hizmet için yola çıkan insanlarla beraber olmasını istedi.

Programın serbest kürsü bölümünde Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu, Uzman Dr. Kazım Beşirli, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bilir, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Salih Kacır söz alarak çalışmalarda temponun hızlandırılması temennisinde bulundular.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title