Haberler

İstanbul: İstanbul Rallisi'nde Zafer Ercan Kazaz'ın

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 4. ayağı olan İstanbul Rallisi'ni, Subaru Impreza WRC ile yarışan Subaru Türkiye Ralli Takımı pilotu Ercan Kazaz, 1.20.38.6'lık toplam zamanı ile kazandı. İkinciliği ise 2 dakika 9 saniye farkla Ford pilotu Mehmet Besler elde etti.

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 4. ayağı olan İstanbul Rallisi'ni, Subaru Impreza WRC ile yarışan Subaru Türkiye Ralli Takımı pilotu Ercan Kazaz, 1.20.38.6'lık toplam zamanı ile kazandı. İkinciliği ise 2 dakika 9 saniye farkla Ford pilotu Mehmet Besler elde etti.

İstanbul Park'ta sona eren yarışta Kazaz, bu sezon İpragaz Ege Rallisi ve Ford Otosan Rallisi'nden sonra 3. birinciliğini elde ederken, Türkiye Ralli Pilotlar Şampiyonası'ndaki liderliğini de sürdürdü. Rallide, toplam 8 özel etapta en iyi zamanı elde eden Kazaz, 2002 Anatolian Rallisi'nden sonra topraktaki ilk zaferini İstanbul Rallisi'nde kazanmış oldu. Ayrıca Kazaz, ralli kariyerinde İstanbul Rallisi'nin ilk kez genel klasman birinciliğini kazandı.

İstanbul Otomobil Sporları Kulübü (İSOK) tarafından düzenlenen İstanbul Rallisi'nde ikinciliği Ford Focus WRC ile mücadele eden Ford Rallye Sport Turkey pilotu Mehmet Besler alırken, üçüncülük ise takım arkadaşı bir diğer Ford Focus WRC pilotu Nejat Avcı'nın oldu.

Büyük çekişmenin yaşandığı Grup N'de Mitsubishi Evo 8 ile yarışan Güven Bostancı ilk sırayı alırken, şampiyona lideri İpragaz sponsorluğunda yarışan Subaru Türkiye Ralli Takımı pilotu Hakan Dinç, rallinin 7. etabında lastik ve fren sorunu yaşayarak yarışa veda etti. Dinç, Türkiye Grup N Ralli Şampiyonası'nda liderliğini sürdürmüş oldu. Grup N'de Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ilk iki yarışını kazanan Hakan Dinç, "3. etapta lastik patlattık. Bu, frenlerimizi etkiledi. Otomobili riske etmemek için yarışa devam etmedik. Şampiyonada açık ara liderliğimizi devam ettiriyoruz. Hedefimiz, Ankara Hitit Rallisi'ni kazanarak, şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmak" diye konuştu.

Fiat pilotu Volkan Işık, Fiat Punto ile S1600 kategorisinde bu sezon üst üste dördüncü birinciliğini kazandı.

Bu arada, ilk günü bayanlarda lider olarak tamamlayan İSOK pilotu Burcu Çetinkaya, 7. etapta lastik patlatıp üstünde yürümek zorunda kalınca yarışa veda etti ve bu sezon ilk kez bayanlar kupasını rakiplerine bıraktı. İstanbul Rallisi'nde bayanlar kupası Serpil Pak'ın oldu.

Genç Pilotlar Kupası ise, Ford Rallye Turkey pilotu Emre Yurdakul'un oldu. İstanbul Rallisi'nde start alan 57 ekipten 22'si yarışı tamamlayamadı.

Yarışta birinciliği kazanan Ercan Kazaz, yaptığı açıklamada, otomobile ikinci gün uyum sağladıklarını belirterek, "Rahat bir yarış oldu. Kazanmayı bildik. Etaplar gayet güzeldi. Bu birincinliği Atölye Kazaz ekibine armağan ediyorum. Çünkü, son 25 gündür uyku uymadan, iki WRC yarışı yaptılar ve İstanbul Rallisi'nde kusursuz bir servis vererek zafere imza atmama yardımcı oldular. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi. Kazaz ayrıca, bu kupayı gelecek hafta Babalar Günü'nde aynı zamanda Galatasaraylı eski milli basketbolcu olan babası Ali Kazaz'a hediye edeceğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title