Haberler

İstanbul: İstanbul'da Yerel Yönetimler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Bölgesi'nde sel felaketinde zarara uğrayan vatandaşların yardımına koştu. AKOM sel bölgesinde halkın yaralarını sarıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Bölgesi'nde sel felaketinde zarara uğrayan vatandaşların yardımına koştu. AKOM sel bölgesinde halkın yaralarını sarıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Karadeniz bölgesinde selden etkilenen il ve ilçeler de temizlik çalışmaları yapıyor. Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçtiğimiz haftalarda şiddetli yağışlar nedeniyle oluşan sel baskını ve heyelan nedeniyle zarar gören bölgelerde yardım çalışmaları başlattı.

Sel felaketinin devam ettiği günlerde Ordu'nun Ünye İlçesi'ne giden AKOM ve Katı Atık Müdürlüğü ekipleri, bölgeyi gezerek çalışma yapılacak yerleri belirledi. Hemen çalışmaya başlayan ekipler sel sularının getirdiği molozlar kaldırarak göreve başladı. Hasar gören evlerdeki eşyalar vatandaşlarında yardımıyla güvenli yerlere taşındı. Cadde, sokaklar ve bazı binalarda yıkama yapıldı. Binalar ve caddeler hastalıklara karşı ilaçlandı. 16 personel ve 8 araçla 24 saat esasına göre çalışan temizlik ekipleri, Ünye Belediyesiyle koordineli çalıştı. Ekipler ilk olarak, Ünye'yi İç Anadolu'ya bağlayan Niksar Caddesi'ni hızlı bir şekilde temizleyerek trafiğe açtı. Selden en çok zarar gören Bayramca Mahallesi ve Irmak cad.1,2.3.4 ve 5 geçitlerindeki hafriyat, çöp, molozlar kaldırdı.

Selden zarar gören okul ve camiler temizlendi, dere kenarlarında selden etkilenen evler yıkanarak ilaçlandı.

Temizlik çalışmaları sırasında yaklaşık 2 bin ton su, 500 litre deterjan, 700 litre dezenfekte ve ilaç kullanıldı. Temizlik çalışmaları İlçe Belediye Başkanları'nın talepleri doğrultusunda devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title