Haberler

İstanbul: İstanbul'da Yerel Yönetimler

Vefa Lisesi 3. Bahar Festivali kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen "Kemal Sunal Kültür-Sanat Ödülleri", birçok tanınmış simanın katılımıyla sahiplerini buldu. Törende okula yüzme havuzu yapma sözü veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a da teşekkür ödülü takdim edildi.

Mehmet Akif Ersoy, Yahya Kemal Beyatlı ve Hasan Ali Yücel gibi birçok ünlü ismin yetiştiği Vefa Lisesi'nin 3. Bahar Festivali'nde tanınmış simalar bir araya geldi. Vefa Lisesi'nden mezun olan Türk sinemasının unutulmaz sanatçısı Kemal Sunal anısına düzenlenen "Kemal Sunal Kültür-Sanat Ödülleri", lisenin öğrencileri arasında düzenlenen anketle belirlendi.

Ödül törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Vali Yardımcısı Ali Sözen, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ve Kaymakam Sabit Kaya'nın yanı sıra, okuldan mezun olan Nejat Uygur, Müjdat Gezen, Uğur Dündar, Şener Şen gibi sanatçılar ve Yönetmen Abdullah Oğuz katıldı.

Vefa Lisesi mezunu olan Sanatçı Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal ve Oğlu Ali Sunal ile Gazeteci Ali Kırca'nın da yer aldığı törende, bu yıl ilk kez verilen "Kemal Sunal Kültür-Sanat Ödülleri" sahiplerini buldu. 18 dalda ödülün verildiği programda, Gül Sunal'a onur, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a da teşekkür ödülü takdim edilirken, Müjdat Gezen ve Nejat Ekrem Basmacı'ya da eğitime katkılarından dolayı ödül verildi.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, birçok ünlü ismi yetiştirmiş Vefa Lisesi'nde olmaktan duyduğu onuru dile getirerek, "1.5 asra yakın şehirle bütünleşmiş, şehrin marka değerlerinden biri olan Vefa Lisesi'ndeyiz. Birçok idareciyi, işadamını, sanatçıyı yetiştirmiş bu lisenin eski ve şimdiki öğrencileriyle bir arada olmak gurur verici. Bu yıl mezun olan öğrencilerin mezuniyet duygusunun gelişmesi de ayrı bir güzellik... Bu güzelliği böyle bir şölenle yansıtmaya çalışan öğrencileri kutluyorum" dedi.

"Bizim değerlerimize sahip çıkmak, hissetmek ve mezun olduktan sonra da okuluyla bütünleşmek çok önemli" diyen Başkan Topbaş, Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul kaynaklarını Türkiye'nin geleceği olan öğrenciler için en iyi şekilde yönlendirdiklerini söyledi. Geçen hafta Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla "120 Okulu 120 Kapalı Spor Salonu" projesinin açılış ve temel atma törenini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Kadir Topbaş, bu salonların sayısını 200'e tamamlayacaklarını, böylece 400 bin öğrenci ile bir o kadar da vatandaşın spor yapma imkanına kavuşacağına dikkat çekti. Atina Olimpiyatları'na 65 sporcuyla katılmamızın kendisini çok üzdüğünü ifade eden Topbaş, hazırlanan bu salonlar sayesinde 5 yıl sonra çok daha fazla sayıda genci olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edeceğine inandığını kaydetti.

Okul Müdürü Sakin Öner'in kendisine okulun ihtiyaçlarıyla ilgili bir liste verdiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 44 plazma monitörlü bilgisayar ve 30 projeksiyon aletinin de yer aldığı listedeki ihtiyaçları karşılayacaklarını söyledi. 'Bunlar okulun müdürünün talepleriydi. Öğrencilerin talepleri var mı?" diyen Başkan Topbaş, kürsüye gelen Öğrenci Meclisi Başkanı Bilal Irmak'ın okulun yan tarafındaki hazineye ait 300 metrekarelik arsaya havuz yapılması isteğine de olumlu cevap verdi.

Törende konuşmaların ardından ödüllerin takdimine geçildi. Kemal Sunal'ın Eşi Gül Sunal'a onur ödülünü Vali Yardımcısı Ali Sözen verirken, Başkan Kadir Topbaş da ünlü isimler Uğur Dündar, Şener Şen ve Müjdat Gezen'e ödüllerini takdim etti.

"Kemal Sunal Kültür-Sanat Ödülleri"ni şu isimler almaya hak kazandı;

Eğitime katkı: Müjdat Gezen ve Nejat Ekrem Basmacı

En İyi Film Yapımcısı: Abdullah Oğuz

En İyi Televizyon Programcısı: Uğur Dündar

En İyi Haber Spikeri: Ali Kırca

En İyi Tiyatrocu: Nejat Uygur

En İyi Film Yönetmeni: Çağan Irmak

En İyi Sinema Oyuncusu (Bayan): Binnur Kaya

En İyi Sinema Oyuncusu (Erkek): Şener Şen

En İyi Yazar: Turgut Özakman

En İyi Genç Erkek Tiyatrocu: Serhan Arslan

En İyi Komedyen: Şahan Gökbakar

En İyi Televizyon Dizisi: Avrupa Yakası

En İyi Rock Müzik Grubu: Duman

En İyi Çıkış Yapan Müzik Grubu: Manga

En İyi Pop Müzik Sanatçısı: Sertab Erener

En İyi Halk Müzik Sanatçısı: Fatih Kısaparmak

En İyi Özgün Müzik Sanatçısı: Mercan Dede

En İyi Bayan Tiyatrocu: Mehtap Bayri

En İyi Magazin Programı: Genç Magazin

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title