Haberler

İstanbul: İstanbul'da Yerel Yönetimler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Gülhane Parkı'nda düzenlediği "Çevre Çocuk Etkinliği" Başkan Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleşti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Gülhane Parkı'nda düzenlediği "Çevre Çocuk Etkinliği" Başkan Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleşti.

Çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlikte konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da çevrenin uzun yıllar bilinçsizce tahrip edildiğini, Büyükşehir Belediyesi'nin 1994 yılında başlattığı çevre yatırımlarıyla şehre yeniden sahip çıktığını söyledi. Son 2 yılda çevre yatırımlarına hız verdiklerini belirten Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'a 3.5 milyon metrekare yeni yeşil alan kazandırdıklarını, 130 bin yetişmiş ağaç diktiklerini, 3 milyonu lale olmak üzere 6 milyon süs bitkisi diktiklerini ve erguvan başta olmak üzere 200 bin çiçek açan ağacın da dikimine başladıklarını kaydetti.

Bugün dünyada da bütün hassasiyetini çevre üzerine yoğunlaştırdığına işaret eden Başkan Topbaş, kendisinin çocukluğu döneminde İstanbul'un 1.5 milyon nüfusun yaşadığı, denizine girilebilen, yemyeşil bir şehir olduğunu dile getirdi. "Bizden önceki büyüklerimiz bize güzel bir İstanbul bıraktılar" diyen Kadir Topbaş, ancak aradan geçen 50 yılda göçle birlikte nüfusun 12 milyon arttığına, trafik ve çevre sorunlarının da buna paralel olarak katlandığına dikkati çekti. İki dönem öncesine kadar İstanbul'un çöp, su ve hava kirliliği problemleri olduğunu hatırlatan Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı çalışmalarla şehrin su probleminin 2025 yılına kadar çözüldüğünü, doğalgazın yaygınlaştırılmasıyla tertemiz bir havanın hakim olduğunu, çöp sorununun ortadan kalktığını ve kirlenen denizin de artık yüzülebilir hale gelmeye başladığını ifade etti.

Son iki yılda her alanda gerçekleştirdikleri ciddi yatırımlarla İstanbul'u dünyanın dikkatini çeken bir şehir haline getirdiklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bütün arzumuz, İstanbul'un kendi güzelliğini ortaya çıkararak dünyayı etkilemek. Yarınlarımız olan çocuklarımız için bütün bunları yapıyoruz. Sizler de çevreye sahip çıkın ki, İstanbul tamamen yaşanabilir kent haline gelsin" diye konuştu.

Konuşmasında İstanbul'a 650 kilometrelik bisiklet yolu yapacaklarını da açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sahiller başta olmak üzere şehrin pek çok noktasında bisiklet yolu projelendirdiklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 9 Haziran Cuma günü İstanbul'daki okulların 1,2 ve 3'üncülerine toplam 9 bin bisiklet dağıtacaklarını müjdeleyen Kadri Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul'da 650 kilometre bisiklet yolu yapıyoruz. Rahatlıkla bisiklete bineceğiniz alanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Sahiller başta olmak üzere bir çok yeşil alanı sizin için düzenledik. Öte yandan, çocukların özgüvenlerini geliştirmeleri ve doğayı tanıyarak çevre bilinci kazanmaları için izci kampına gönderilecek öğrenci sayısını bu yıl 6 binden 15 bine çıkardık. Sevgili çocuklar; Sizlerden de ricamız, çevre konusunda duyarlı olmanız ve çevrenizde gördüğünüz olumsuzlukları belediyemize ya da diğer yetkili kuruluşlara bildirmenizdir. Olumsuzluğa neden olan kişiyi de ikaz ederek bu konudaki vatandaşlık görevlerini yerine getirmelisiniz".

Programda Başkan Kadir Topbaş'ın konuşmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası bir konser verdi. Kent Orkestrası'nın şarkılarıyla doyasıya eğlenen çocuklar, etkinlik kapsamında çevre dersleri aldılar, yarışmalara katıldılar ve park içinde kendileri için hazırlanan tuvallere sulu boya resimler yaptılar. Çocukların resimlerini inceleyen Başkan Topbaş da onlarla birlikte resim yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title