Haberler

İstanbul: İstanbul'da Yağış

İstanbul'da Etkili Olan Yağış ve Fırtına Nedeniyle Bazı Deniz Otobüsü Seferleri İptal Edildi.

İstanbul'da etkili olan yağış ve fırtına nedeniyle bazı deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'un dün geceden itibaren şiddetli yağışın etkisi altına girdiği belirtilerek, AKOM, İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, İSKİ, İDO, İETT, Alt Yapı Müdürlüğü, Beyaz Masa ve Sosyal İdari İşler Müdürlüğü Lojistik Destek Merkezi'nin alarma geçtiği, ilçe belediyelerinin yağışla ilgili uyarılarak alınan tedbirler hakkında koordinasyon sağlandığı bildirildi.

Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü; gündüz 320, gece 173 personel, 26 kanal açma aracı, 64 küçük kanal açma aracı, 39 kepçe, 61 kamyon ile göllenmelere karşı çalışma yaptı. İtfaiye Daire Başkanlığı; 60 istasyonda görevli 670 personel, 60 araç 180 motopomp, Lojistik Destek Merkezi 150 personeli, 35 araç, Katı Atık Değerlendirme Müdürlüğü 95 araç, 345 personel, toplam bin 658 personel, 560 araç ile görev yaptı. Gece boyunca İstanbul'un genelinde önemli bir olumsuzluk yaşanmadı. 7 Saatte metrekareye 35 kg yağış düştü. Rüzgarın hızı saatte 95 kilometreye ulaştı. Yağışlar özellikle Beykoz, Ümraniye, Çekmeköy, Şile de etkili oldu.

Anadolu yakasında etkisini sürdüren yağış nedeniyle İstanbul gelinde su birikintisi ve kanal taşması olarak 58 olaya İSKİ, İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım müdürlüğü ekipleri müdahale etti.

Öte yandan, şiddetli rüzgar nedeniyle İDO'nun Yenikapı-Bandırma,Bandırma-Yenikapı, (feribot) Kartal Yalova-Yalova Kartal, Bostancı-Yenikapı, Bostancı-Yenikapı-Armutlu-Mudanya deniz otobüsü seferleri, Heybeli, Büyükada, Bostancı şehir hatları seferi ile Adalar Yalova seferleri iptal edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title