Haberler

İstanbul: İstanbul'da Uyuşturucu Operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Çeşitli Semtlerde Uyuşturucu Kaçakçıları ve Sokak Satıcılarına Yönelik Düzenlenen Operasyonlarda 23 Kişinin Gözaltına Alındığını Açıkladı. Sokak Satıcılarına Yönelik Operasyon, Polis Kamerası Tarafından Kaydedildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, çeşitli semtlerde uyuşturucu kaçakçıları ve sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 23 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Sokak satıcılarına yönelik operasyon, polis kamerası tarafından kaydedildi.

İstanbul Emniyet Müdürlügü Narkotik Şube Müdürlügünde, Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Gedi ve Narkotik Şube Müdürü Tufan Ergüder ile birlikte açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul'dan yurt dışına uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptığı tespit edilen şebekelere yönelik sürdürülen çalışmalar sonucu, Kartal ve Büyükçekmece'de düzenlenen 4 ayrı operasyonda 11 kişinin gözaltına alındığını, şahıslardan 1O'unun sevk edildikleri mahkemece tutuklandıklarını belirtti.

Cerrah, bu kişilerin üzerlerinde, bulundukları araçlar ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 268 kilo eroin, 1 ruhsatsız tabancanın ele geçirildiğini söyledi. Bayrampaşa, Esenler, Kadıköy ve Küçükçekmece'de 30-31 Ekim 2006 tarihleri arasında, sokak satıcılarına yönelik düzenlenen 2 ayrı operasyonda da 12 kişinin gözaltına alındığını ifade eden Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adresler ve araçlarında yapılan aramalarda ise 112 kilo 500 gram esrar, 22 gram Afyon sakızı, 330 Extacy marka hap, 3 ruhsatsız tabanca ve 2 adet hassas terazinin ele geçirildiğini açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün uyuşturucuyu çocuklardan uzak tutmak için, sokak satıcılarıyla mücadelesinin 365 gün 24 sürdürdüğünü hatırlatan Celalettin Cerrah, İstanbul'un çeşitli semtlerinde gerçekleştirilen 6 ayrı operasyonda 380 kilo uyuşturucu madenin ele geçirildiğini ifade ederek, "Buradan sesleniyorum. Uyuşturucuyla mücadelede medyamız programlar yapsın, üniversitelerimiz paneller düzenlesin. Sivil toplum örgütlerimiz düzenleyecekleri etkinliklerle gençliğimizi bilinçlendirsin. Bunların yapılması gerekir. Bizde gerekli desteği her zaman olduğu gibi yine veririz" dedi.

İstanbul'da 2006 yılında sokaklara yönelik gerçekleştirilen bin 351 operasyonda 2 bin 594 kişinin yakalanarak adli makamlara sevk edildiklerini belirtti. Cerrah, Türkiye'de yakalanan kokainin yüzde 96'sını, Extacy'nin yüzde 85'ini ele geçiren İstanbul polisinin, uyuşturucuyla mücadelesini sadece İstanbul değil tüm Türkiye için yapmakta olduğunu ifade ederek, "Beyoğlu Esenler, Gaziosmanpaşa ve Şişli gibi bölgesi suç yoğunlukları dikkate alınarak, eğitim kurumlarının yanı sıra genellikle gençlerin gittiği eğlence mekanları, kafeler ve çevrelerinde alınan tedbirler, yeni eğitim- öğretim dönemiyle beraber artırılmıştır" ifadelerini kullandı.

Cerrah, açıklamanın ardından, uyuşturucu operasyonlarında görev alan "Ceylan" ve "Lara" isimli köpekleri öperek birlikte fotoğraf çektirdi.

Öte yandan, sokak satıcılarına yönelik operasyon, polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title