Haberler

İstanbul: İstanbul'da Sıcaklar Bunaltıyor

İstanbul'u etkisi altına alan sıcaklar nedeniyle bunalan vatandaşlar, değişik yöntemlerle serinlemeye çalışıyor.

İstanbul'u etkisi altına alan sıcaklar nedeniyle bunalan vatandaşlar, değişik yöntemlerle serinlemeye çalışıyor.

Türkiye'ye sıcak havalardan kavrulurken, İstanbul'da vatandaşlar serinlemek için birbirinden ilginç yöntemlere başvuruyor. Bir yemek firmasında servis elemanı olarak çalışan Şengül Çelik, bunaltıcı sıcaklardan bir az olsun kurtulmak için Trabya sahilinde 2 çocuğuyla balık tutmayı tercih etti. Çocuklarına balık tutmayı öğreten Çelik, izin günlerinde balık tutarak hem stresten kurtulduğunu hem de serinlediği belirterek, "Benim ailem balıkçı bir aile. Annem, teyzem ve akrabalarım balık tutuyor. Ben de çocuklarıma balık tutmayı aynı şekilde öğretiyorum. Etraftan gelip geçenler beni gördüklerinde hayret ediyor. 'Bir kadın balık tutar mı?' diye söylüyor. Özellikle kadınlara tavsiyem, evde oturup sıcaktan bunalacaklarına gelsinler sahile balık tutarak serinlesinler. Ben onlara balık tutmayı öğretirim" dedi.

Okmeydanı'nda yol bakım çalışması yapan işçiler ise refüjlerdeki ağaçların altına sofra kurarak biraz serinlemeye çalıştı. Tatile gidecek paralarının olmadığını dile getiren işçiler, çok sıcak olduğu için zaman zaman ağaç gölgelerine geçerek serinlemeye çalıştıklarını belirtti. İşçiler, "Havalar çok ama biz doğu kökenliyiz. Sıcakta çalışmak çok ağır oluyor" diye konuştu.

Dışarıda sıcaklığın 35 derece olduğunu söyleyen bir dönerci de, "Döner başındaki sıcaklık 70 derece, insanların dışarıdaki sıcaklıktan bunalırken, ben serinliyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, otomobilin içinde bunalan Pitbull cinsi bir köpek, hareket halindeki aracın camından kafasını dışarı çıkararak serinlemeye çalıştı.

Haliç kıyısını mesken tutan bazı çocuklar ise serinlemek ve eğlenmek uğruna canlarını tehlikeye atarak denize giriyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title