Haberler

İSTANBUL - İSTANBUL'DA 21 ADAY YARIŞACAK

- Maltepe'de ilçe seçim merkezi tartışmasıHaber: Özden ATİK - Hayati ARIGAN / İstanbul, DHA - İSTANBUL İl Seçim Kurulu, seçim takvimi uyarınca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için kesin aday listesini açıkladı.

- Maltepe'de ilçe seçim merkezi tartışması

Haber: Özden ATİK - Hayati ARIGAN / İstanbul, DHA - İSTANBUL İl Seçim Kurulu, seçim takvimi uyarınca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için kesin aday listesini açıkladı. 23 Haziran seçimlerinde 4 siyasi parti adayı ve 17'si bağımsız aday olmak üzere toplam 21 aday yarışacak. Ayrıca AK Parti'nin itirazı üzerine Maltepe İlçe Seçim Kurulu tarafından seçim merkezi olarak Türkan Saylan Kültür Merkezi yerine Müzahir Sille Kapalı Spor Salonu olarak değiştirilmesi kararını İl Seçim Kurulu reddetti. AK Parti'nin, bu kararı Yüksek Seçim Kurulu'na taşıdığı öğrenildi.
İstanbul İl Seçim Kurulu, seçim takvimi gereğince İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak siyasi ve bağımsız adayların kesin listesini yayımladı. Listede,  AK Parti adayı Binali Yıldırım, CHP adayı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar ve Vatan Partisi adayı Mustafa İlker Yücel ile 17 bağımsız aday bulunuyor. Seçim takvimine göre, İl Seçim Kurulu'nca birleşik oy pusulalarının da basımına ve basımı tamamlandıkça İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarına dağıtımına ve yine seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımına bugün itibariyle başlanacak.
Seçim takvimine göre 29 Haziran'da sandık kurullarının oluşumu tamamlanacak, 7 Haziran'da ilçe seçim kurullarınca miting alanlarının belirlenerek adaylara duyurulacak, 13 Haziran'da seçim propagandası ve yasakları başlayacak, 16 Haziran'da seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak, 22 Haziran'da seçim propagandası sona erecek.

MALTEPE İLÇE SEÇİM MERKEZİ TARTIŞMASI
Öte yandan AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığı'nca, 23 Haziran'da yapılacak yerel seçimde ilçede seçim merkezi olarak belirlenen Maltepe Belediyesi bünyesindeki Türkan Saylan Kültür Merkezi'nin değiştirilmesi talebiyle yaptığı başvuruyu Maltepe İlçe Seçim Kurulu kabul ederek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Müzahir Sille Spor Kompleksinin kullanılmasına karar vermişti. Ancak İl Seçim Kurulu, CHP'nin yaptığı itiraz sonrasında seçim yerinin değiştirilmesi kararını reddetti. Bunun üzerine AK Parti'nin de itirazda bulunarak İl Seçim Kurulu'nun kararını Yüksek Seçim Kurulu'na taşıyacağı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:
------------------
-Arşiv


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title