Haberler

İstanbul: İsmmmd'den Kurban Bayramı ve Yeni Yıl Mesajı

İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği (İsmmmd) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülaziz Ural, Açıklanan Yeni Asgari Ücretle Ne İşverene Ne de Çalışana, Bayram ve Yeni Yıl Müjdesi Verilemediğini İleri Sürdü.

İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği (İSMMMD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülaziz Ural, açıklanan yeni asgari ücretle ne işverene ne de çalışana, bayram ve yeni yıl müjdesi verilemediğini ileri sürdü.

Kurban Bayramı ve Yeni Yıl mesajı yayınlayan Abdülaziz Ural, çalışma ve sosyal güvenlikle ilgili yapılan reformları eleştirdi. Hiçbir kesime yaramayan reformlardan kimin faydalanacağının belli olmadığını ifade eden Ural, yeni yıl için beklentilerin bir başka yıla ertelendiğini bildirdi.

Asgari ücretin hala bir sefalet ücreti olmaya devam ettiğini, Gelir Vergisi düzenlemelerinde özellikle asgari ücretten vergi kesilmeyeceği konusunda söylemlerin olmasına karşılık henüz bu noktada bir çalışmanın olmadığını dile getiren Ural, "Şayet asgari ücretten vergi kesilmeyecekse sosyal güvenlik kesintilerinin azaltılarak toplamda yüzde 25'i geçmeyecek bir oranın uygulamaya konulması gerekmektedir. İşverenler bu yüzden yapılan kesintilerin kendi üzerlerinde kalmasından dolayı bildirgelerini asgari ücret seviyesinde tutmaya devam ediyorlar" dedi.

Abdülaziz Ural, 562 YTL'lik yeni asgari ücretten alınan yüzde 50'lik kesintinin bir dünya rekoru olduğunu hatırlatırken geç kalınmış vergi iadesi sisteminin kalkmasıyla da işverenlerin biraz olsun rahatlayabileceğini kaydetti.

İSMMMD Yönetim Kurulu Başkanı Abdülaziz Ural, mali müşavir, muhasebeciler ve halkın Bayram ve Yeni Yılı'nı kutlarken gelecek yılların daha az sorunla geçmesi temennisinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title