Haberler

İstanbul: Intel World Ahead Programı Çerçevesinde Türkiye'ye 800 Bin Bilgisayar Bağışlayacak

Intel'in 'World Ahead' programının tanıtım toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, teknolojinin eğitimde fırsat eşitliği için çok önemli olanaklar sunduğunu söyledi.

Intel'in 'World Ahead' programının tanıtım toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, teknolojinin eğitimde fırsat eşitliği için çok önemli olanaklar sunduğunu söyledi.

Global mikro işlemci pazarının yaklaşık yüzde 75'ini kontrol eden Intel, 'World Ahead' programının tanıtımı için Swiss Otel'de bir toplantı düzenledi. Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Intel CEO'su Paul Otellini, Intel Türkiye Genel Müdürü Ege Ertem ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Intel CEO'su Otellini, şirket olarak dünya çapında çok geniş kapsamlı bir yeniden yapılanmaya gittiklerini belirtti. Otellini, "Çok köklü bir yeniden düzenleme söz konusu. Ürüne göre değil tamamen pazara göre bir düzenleme yapıldı" dedi.

Yeniden yapılanma yanında en çok önem verdikleri diğer konunun bu yaz piyasaya yeni ürünler sunmak olduğunu vurgulayan Otellini, "Mikro işlemciyi icat eden Intel şimdi 10 gega hertz (GHz) hızında mikro işlemciyi piyasaya sunuyor... Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara çok önem veriyoruz. Temmuz ayında bu konu ile ilgili birçok yeni ürün tanıtacağız" şeklinde konuştu.

PC pazarında gelişmekte olan ülkelerin 10 yıl öncesine kıyasla beş kat daha gelişmiş duruma geldiklerini hatırlatan Otellini, Intel'in de şirket olarak gelişmekte olan ülkelere büyük önem verdiğini söyledi. Türkiye'de PC kullanım oranlarının henüz istenilen seviyelerde olmadığını vurgulayan Otellini, bu sorunun çözümünde World Ahead programının önemine işaret etti. Intel CEO'su Otellini:

"Türkiye'nin PC kullanım yüzdesi Avrupa ortalamalarının çok altında. Bu oran sadece yüzde 11. Her ne kadar PC pazarında yıllık büyüme yüzde 20'lere varsa da bu oranlar yeterli değil. Sayısal olarak Avrupa ve Türkiye arasında hala uçurum var. Bu sorunun bütüncül bir yaklaşımla çözüleceğine inanıyorum. World Ahead programı da bu kapsamda çok önemli. Bu proje ile dünyanın her yerinde en son teknoloji ile bilgisayar kullanımı söz konusu olacak" dedi.

Biri KOBİ'lere yönelik diğeri de vatandaşların 'İlk Bilgisayarım' sloganı ile ucuza bilgisayar sahibi olmalarını sağlamayı amaçlayan iki projeleri daha olduğunu vurgulayan Otellini, World Ahead programının Türkiye ayağı kapsamında 500 bin öğrenciye bilgisayar eğitimi sağlayacaklarını ve okullarda kullanılmak üzere 800 bin bilgisayar bağışlayacaklarını söyledi. Intel'in yeni ürünlerinin tanıtımını da yapan Otellini, okullarda kitap yerine artık bu tip ürünlerin kullanılacağını anlattı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de, eğitimde teknolojik altyapı eksikliğini gidermek amacıyla 2005 yılını eğitimde bilgi ve teknoloji kullanımı açısından kırılma noktası olarak gördüklerini ve son bir yıllık dönemde 406 bin bilgisayar temin ederek okullarda bilgisayar kullanım oranı yüzde 90'lara ulaştırdıklarını belirtti. İnternetin bu çağın en önemli icadı olduğunu ve kendilerinin de bunu eğitimde her şekilde kullanacaklarını vurgulayan Çelik, eğitimde fırsat eşitliğine de değinerek bir anısını anlattı:

"Sayın Başbakan ile Siirt'in Eruh ilçesine gittiğimizde kendisi bir öğrenci ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Başbakan öğrenciye bu fotoğrafı nasıl alacaksın diye sorunca o da, 'önemli değil e-mail adresime atarsınız' demişti."

Teknolojinin eğitimde fırsat eşitliği için çok önemli olanaklar sunduğunu belirten Bakan Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye'de PC kullanımı Avrupa ülkeleri ile aynı düzeyde değil ama biz bu durumu kendimize yakıştırmıyoruz. PC kullanımını Avrupa standartlarına getireceğiz. Artık aritmetik değil geometrik bir büyüme ile yolumuza devam edeceğiz. Teknolojiyi ders içeriklerinde de kullanmak üzere ciddi kaynaklar temin ediyoruz."

Milli Eğitim Bakanı Çelik, bilgi teknolojileri alanında faaliyet gösteren tüm firmaların eğitim alanında sunacakları her türlü projeye de açık olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title