Haberler

İstanbul: Intel Ceo'su Otellini, 'Intel World Ahead' Programı'nın Türkiye Ayağını Tanıttı

Intel Corporation CEO'su Paul S. Otellini, Intel World Ahead' Programı'nın Türkiye ayağını hayata geçirmek üzere geldiği İstanbul'da, Türkiye'de teknolojiyi, İnternet'e bağlanmayı ve bilgisayar eğitimi almayı herkes için erişilebilir kılmakta kararlı olduklarını, bunun için de çok önemli projelere imza atacaklarını duyurdu. Bu kararlılığın bir göstergesi olarak Intel, birkaç yerli teknoloji şirketiyle, bilgisayarla ilk kez tanışacak olan insanların kullanımlarına yönelik tam fonksiyonlu yeni bir tip bilgisayar geliştirecek, bilgisayar eğitimi ve öğretimi projelerinin de kapsamını genişletecek.

Intel Corporation CEO'su Paul S. Otellini, Intel World Ahead' Programı'nın Türkiye ayağını hayata geçirmek üzere geldiği İstanbul'da, Türkiye'de teknolojiyi, İnternet'e bağlanmayı ve bilgisayar eğitimi almayı herkes için erişilebilir kılmakta kararlı olduklarını, bunun için de çok önemli projelere imza atacaklarını duyurdu. Bu kararlılığın bir göstergesi olarak Intel, birkaç yerli teknoloji şirketiyle, bilgisayarla ilk kez tanışacak olan insanların kullanımlarına yönelik tam fonksiyonlu yeni bir tip bilgisayar geliştirecek, bilgisayar eğitimi ve öğretimi projelerinin de kapsamını genişletecek.

"Intel World Ahead' Programı'nın Türkiye ayağının tanıtımı amacıyla Swissotel'de düzenlenen toplantıda konuşan Paul S. Otellini, "Bilgisayar ve İnternet kullanımını eğitim olanaklarıyla birleştirme anlamında bugüne kadar imkanı olmayanlara fırsat eşitliği yaratabilirsek, Türk halkının yaşam kalitesini topyekün artırabiliriz" dedi.

İnsanların teknolojinin faydalarından yararlanmalarını sağlamanın Intel'in en önemli başarı faktörünü oluşturduğunu kaydeden Otellini, "Bu, bir anlamda da bizim topluma karşı olan sorumluluğumuz" ifadesini kullandı. Paul S. Otellini, iş ve kamu dünyasının liderlerine hitaben yaptığı konuşmada, yerel üreticiler tarafından 3 ay içinde Türkiye pazarına sunulacak olan, Intel tabanlı, tam fonksiyonel, küçük kasalı bir masaüstü bilgisayar modeli prototipinin de ilk demosunu yaptı. Teknolojiye uzak olan insanları bilgisayarla tanıştırmayı hedefleyen düşük maliyetli, yüksek kaliteli masaüstü bilgisayar, 300 doların altında bir fiyatla pazara sunulacak.

En yeni teknolojiye ulaşmayı kolaylaştırmak için teknolojinin yerel olarak üretiminin önemine de değinen Intel CEO'su, bu bağlamda Intel'le birlikte geliştirilen ve tümüyle Vestel tarafından Türkiye'de üretilen Intel Core 2 Duo işlemci tabanlı Vestel dizüstü bilgisayarın da tanıtımını yaptı. Intel, yaz aylarında pazara sunularak iş ve tüketici dünyasının artan ihtiyaçlarına cevap verecek olan ilk yerli dizüstü bilgisayarın tasarımında Vestel'e bilgi birikimi transferi ile destek oldu.

8 BİN BİLGİSAYAR BAĞIŞLAYACAK OLAN INTEL, 500 BİN ÖĞRETMENİ EĞİTMEYİ HEDEFLİYOR

Paul S. Otellini, eğitimde teknolojiyi verimli bir şekilde kullanmak için gerekli olan uygun teknoloji, öğretmen eğitimi, uygun içerik ve bağlantı sağlamaya odaklanan T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sürdürülebilir bir yaklaşım benimsediğini söyledi. Otellini, Intel ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın birçok alanda iş birliğini artırarak Türk gençliğinin iş birliği, problem çözme, kritik düşünme, iletişim kurma ve teknoloji okur yazarlığı gibi 21. yüzyıl yeteneklerini geliştirmeyi hedeflediğini belirtti. Intel ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş birliği yaptığı alanlar şunlar:

"Intel, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle bilgisayarı olmayan okullara 8 bin bilgisayar bağışlayacak. Intel, 'Gelecek için Eğitim' programı kapsamında 2011 yılına kadar 500 bin öğretmene bilgisayar eğitimi verecek. Intel 2003 yılından bu yana Türkiye'de toplam 60 bin öğretmene öğrenci eğitimini geliştirmek amacıyla teknolojiyi kullanma eğitimi verdi. Intel, bir yıldır Türkiye'de uygulanmakta olan Intel Öğrenci programını önümüzdeki 5 yıl içinde on kat büyütmeyi planlıyor. Tüm ülkede okul sonrası kullanım için 350 bilgisayar merkezi kurmayı ve 180 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Intel, öğrencilerin tüm müfredatının 1/4'ünü kapsayan matematik ve fen derslerinden yararlanabildikleri, tamamen Türkçe anlatımlı interaktif eğitim kaynağı meb.skoool.gov.tr web sitesini Türk eğitim sistemine adapte etmeye devam edecek."

Paul S. Otellini, "Gelecek için eğitim programını 10 kat büyüterek, Türkiye'nin dört bir yanındaki öğretmene ve 2011 yılına kadar 10 milyon öğrenciye ulaşacağız. Bilgisayarlar sihirli değil, ancak öğretmenler sihirlidir. Sadece öğretmenlerin becerisini artıracak eğitim ve araçlarını kullanarak, öğrenme ve yetenek gelişimini gerçek anlamda etkileyebiliriz" dedi.

T.C. Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik ise, "Tüm sınıfları bilgisayarla donatabilirsiniz ancak bunları verimli bir şekilde kullanmayı öğretmenlere öğretmezseniz, yaptığınız yatırım amacını yitirir. Bu anlamda modern eğitime katkılarından dolayı Intel'e teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

INTEL WORLD AHEAD PROGRAMI'NIN UYGULANDIĞI ÖNEMLİ ÜLKELERDEN BİRİ HALİNE GELİYOR

Paul Otellini tarafından duyurulan programlarla birlikte, Türkiye, Intel World Ahead Programı'nın uygulandığı önemli ülkelerden biri haline geliyor. Intel World Ahead programı, gelişmekte olan ülkelerdeki insanların, teknolojiye erişmelerini, İnternet'e bağlanmalarını ve teknoloji eğitimlerini hızlandırmayı amaçlıyor. Intel, önümüzdeki beş yıl içinde program dahilinde, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan ülkelerde, insanların teknolojiye erişmeleri için 1 milyar dolardan fazla yatırım yapacak. World Ahead Programı, Intel'in insanların yaşam kalitesini iyileştirmek için sürdürdüğü üç farklı alandaki çalışmaları çatısı altında topluyor:

"Erişim: Bölgesel ihtiyaçlara yönelik olarak üretilen, uygun fiyatlı, tam teşekküllü bilgisayarlar geliştirmek. Satın alınabilirlik, erişim ve içerik yoluyla bilgisayar sahibi olunması ve kullanılması için fırsatlar yaratmak. Eğitim: 'Intel Gelecek için Eğitim' gibi programlarla tüm dünyadaki öğrencileri ve öğretmenleri eğitim programları ve kaynaklar yoluyla global ekonomide başarılı olacak şekilde hazırlamak. Dünya genelinde 100 bin bilgisayar bağışlamak. Bağlantı: Gerekli ekosistemi yaratarak, WiMAX denemelerini ve kullanımını desteklemek ve kablosuz genişbant İnternet erişimini genişletmek."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title