Haberler

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden kurban pazarında denetim

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Sultangazi Kurban Kesim ve Satış Alanı'nda yapılan denetimlere katıldı. Karaca, denetim esnasında vatandaşları kurbanların belirlenen satış noktalarından alınması için uyardı.

Sultangazi Kurban Kesim ve Satış Alanı'nda yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hareketlilik artmaya başladı. Türkiye'nin birçok noktasından gelen üretici ve satıcıların buluşma noktası olan pazarda kurbanlık satışları devam ederken, yetkililer de denetimleri artırdı. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, denetimlere eşlik ederek çadırları tek tek gezip hayvanların küpe numaraları ile sağlık raporundaki uyumunu kontrol etti. Ayrıca Karaca, vatandaşları kurbanlarını İstanbul İl Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen 238 adet satış yerlerinden alması gerektiği konusunda uyardı. Öte yandan, çok sayıda çadırın bulunduğu alan ise havadan drone ile görüntülendi.

"Uygunsuz olanlar oradan geri döndürülüyor"

Hayvanların denetim aşamalarını anlatan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "İstanbul'a gelmeden önce hayvanlar ilk önce bulundukları, kaldıkları işletmelerde kontrollerden geçiriliyorlar. Orada veteriner hekim kontrolünden geçtikten sonra sağlık raporu ile hareket ediyorlar. 2010 yılından itibaren şaptan ari bölge konumda Avrupa yakamız, Avrupa yakamıza geçeceklerse, Trakya bölgesine geçeceklerse kan testleri yapılıp bütün kan numuneleri negatif geldikten sonra bağlı bulundukları il, ilçe müdürlüklerinde sağlık raporuyla beraber hareket edip yola çıkıyorlar. Kurbanlıkları 15 gün önce biz İstanbul ilimize alıyoruz. Belirlediğimiz Çamlıca ve Riva hayvan sevk kontrol noktalarında bekleyen veteriner hekim arkadaşlarımızla yine bir kontrolden geçiliyor. Uygunsuz olanlar oradan geri döndürülüyor" dedi.

Tüberküloz, şarbon gibi hastalıkların insanlara bulaşmasını engellemek için denetimlerin önemini vurgulayan Karaca, "Bizim İstanbul ilinde İl Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenmiş kurban satış yerlerine gelen hayvanlar pazarların girişinde İl Tarım Orman Müdürlüğü, İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ve belediye veteriner hekimlerince tekrar kontrolden geçtikten sonra çadırlara alınıyorlar ve satış başlıyor. Burada da zaman zaman yine kontrollerimiz sürüyor. İstanbul İl Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından 238 adet kurban satış yeri belirlenmiştir ve vatandaşların belirlenmiş kesim yerlerinden faydalanmalarını istiyoruz. Satış yerlerinden hayvanlarını almaları ve kesimlerini de yine veteriner hekim kontrolünde yapmalarını istiyoruz. Bu önemli bilindiği üzere hayvanlardan insanlara geçen birçok hastalık var. Tüberküloz, şarbon gibi zoonoz hastalıkları insanlara bulaşmasını engellemek hem de sağlıklı bir gıda tüketmeleri et tüketmeleri açısından bu çok önemli" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Yavuz Sultangazi İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title