Haberler

İstanbul İl Protokolü İftarı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörle mücadelemizi, bu mesele ülkemizin ve milletimizin gündeminden tamamen çıkana kadar kesintisiz şekilde sürdüreceğiz. Mücadeleyi durdurmak yok. Terörün sadece Güneydoğu Anadolu Bölgemizdeki değil, İstanbul'daki kaynaklarını da kurutmakta kararlıyız. Artık bu şehirde hiç kimse yüzü maskeyle, eli molotofla, silahla ortalığa dökülemeyecek, bunu da başaracağız" dedi.

Erdoğan, Yenikapı Sahili'nde il protokolünün yer aldığı iftarda, 30 Haziran'da Osmangazi Köprüsü'nün açılacağını, Osmangazi Köprüsü'nden Orhangazi'ye 40 kilometre otoyolun bittiğini dile getirerek, "Geçenlerde Sayın Davutoğlu ve Sayın Binali Beyle birlikte o yolu gittik. O yolun açılışını yapacağız inşallah 30 Haziran'da. O açılışla birlikte artık Yalova'ya gidiş veya Yalova tarafından gelindiğinde Avrupa'ya geçiş çok rahatlayacak" diye konuştu.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Binali Yıldırım ile temelini attıkları Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 26 Ağustos'ta açılacağını bildiren Erdoğan, köprünün çok kısa zamanda, vadedilenden önce bitirildiğini söyledi.

Erdoğan, Kınalı'dan Akyazı'ya kadar olan bölgenin ihalesinin de yapıldığını, projenin süratle tamamlanacağını, böylece Kınalı'dan arabasına binenlerin Akyazı'ya, Sakarya'ya kadar non-stop gidebileceğini anlattı.

Avrasya Tüneli'nin de yıl sonunda tamamlanacağını, Marmaray gibi boğazın altından herkesin aracıyla rahatlıkla geçebileceğini belirten Erdoğan, "Bunlar artık dakikalara indirilmiş olan ulaşım süreci. İş bilenin kılıç kuşananın" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, bugün Burgazada korvetinin denize indirildiğini ve Kınalıada korvetinin ilk kaynağının yapıldığını hatırlatarak, Kınalıada korvetinin kısa zamanda bitirileceğini ve MİLGEM projesinde 4 geminin tamamlanacağını vurguladı.

"Hak ve özgürlükleri genişletmeye devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yapımını engellemek için yürütülen kampanyaların, atılan gazete manşetlerinin iyi hatırlandığına değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şundan emin olun. Bu kesim herkesten daha fazla o köprüleri, o tünelleri kullanacaktır. Elbette kullansınlar bununla iftihar ederiz, iftihar ederiz. Çünkü biz, 'Şu veya bu kişi buradan geçecek' diye bunları yapmıyoruz ki. ya niye yapıyoruz? Tüm insanlık buralardan geçecek, onun için yapıyoruz. Aksi yönde bir düşüncemiz asla söz konusu değil. Bizim itirazımız, ülkenin ve milletin hayrına olduğu açık olan projelere karşı yürütülen gereksiz muhalefettir. Hamdolsun milletimiz riyakarlıklarını gördüğü için bunlara zaten itibar etmiyor. İstanbul'un ve Türkiye'nin dev projelerini, bunlara rağmen hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Şuraları görüyorsunuz, hep şantiye. Şimdi buralardan inşallah bir çok tünellerin çıktığını göreceksiniz. Buralardan hamdolsun denizin altından gelen Marmaray'ın bağlantılarını göreceksiniz. Bütün bunlara rağmen farklılıklarımızı zenginlik olarak gören bir anlayışla hak ve özgürlükleri genişletmeye devam edeceğiz. Terörle mücadelemizi, bu mesele ülkemizin ve milletimizin gündeminden tamamen çıkana kadar kesintisiz şekilde sürdüreceğiz. Mücadeleyi durdurmak yok. Terörün sadece Güneydoğu Anadolu Bölgemizdeki değil, İstanbul'daki kaynaklarını da kurutmakta kararlıyız. Artık bu şehirde hiç kimse yüzü maskeyle, eli molotofla, silahla ortalığa dökülemeyecek, bunu da başaracağız."

Güvenlik güçlerinin, askeriyle, polisiyle, köy korucusuyla el ele, etle kemik gibi bir bütün halinde terörle mücadeleyi sürdürdüğünü ve sürdüreceğini ifade eden Erdoğan, "Bu tür terör örgütlerini yapan örgütlerin ve mensuplarının üzerine kararlılıkla gideceğiz. Vatandaşının can ve mal güvenliğini sağlayamayan devlet, devlet değildir. Biz, 2 bin 200 yılı aşkın devlet tecrübesi olan bu coğrafyada bin yıldır hüküm süren, istikbalini de burada gören bir milletin mensuplarıyız. Ne 3-5 terörist ne de hariçten gazel okuyanlar bizi hedeflerimize yürümekten alıkoyamaz. Avrupa Parlamentosu'nun yöneticileri koridorlara terör örgütünün paçavralarını asmak suretiyle eğer Türkiye'ye mesaj vermek istiyorlarsa, burada kendileri aldanıyor bunu iyi bilsinler" diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşacağını, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçireceğini belirterek, bunların merkezinde yer alan bir şehir olarak İstanbul'un yıldızının da her yıl daha da parlamaya devam edeceğini, kentin yıldızı parladıkça, ona hizmet edenlerin işlerinin daha da zorlaşacağını, standartların yükseldiğini, beklentilerin artığını söyledi.

Bugün Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi Eseri'nin tanıtımına katıldığını hatırlatan Erdoğan, 2 bin lira olan fiyatın pazarlıkla bin 500 liraya indirildiğini, bin 500 lirayı veren herkesin esere sahip olabileceğini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin okullara hediye olarak göndereceğini bildirdi.

Canlı bağlantıyla Boğazkesen Fetih Mescidi açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rumeli Hisarı'nın içinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Boğazkesen Fetih Mescidi'nin açılışını, 11. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la birlikte canlı bağlantıyla gerçekleştirdi.

Restorasyon çalışmalarının ardından kendisinin de mescidi gezdiğini ve beğendiğini ifade eden Erdoğan, "Burada bir de mahallede var. İnşallah Büyükşehir Belediyemiz o mahalleyi de bir an önce restore etmek suretiyle burayla bütünleştirecek. O zaman çok daha farklı olacak" dedi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Gül Marmaray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title