Haberler

İstanbul: Gurbetçilerin Charter Çilesi Bitmiyor

Elegance Tur şirketi tarafından gidiş-dönüş Paris-istanbul bileti alan gurbetçiler, dönüş sırasında büyük sıkıntı yaşadı. Atatürk Havalimanı'na gelen yolcular, havalimanında bir sürprizle karşılaştı. Atlas jet havayolları Elegance Tur şirketiyle aralarındaki anlaşmazlık sebebiyle anlaşmayı iptal etmişti.

Elegance Tur şirketi tarafından gidiş-dönüş Paris-istanbul bileti alan gurbetçiler, dönüş sırasında büyük sıkıntı yaşadı. Atatürk Havalimanı'na gelen yolcular, havalimanında bir sürprizle karşılaştı. Atlas jet havayolları Elegance Tur şirketiyle aralarındaki anlaşmazlık sebebiyle anlaşmayı iptal etmişti.

İHA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İstanbul'dan Paris'e gitmek isteyen 180 gurbetçi Atatürk Havalimanı'nda mağdur oldu. Elegance Tur ile anlaşan Atlas Jet Havayolları uçağıyla Paris'e gidecek olan yolcular, Atatürk Havalimanı'na geldiklerine, böyle bir uçağın olmadığını görünce çılgına döndü. Türkiye'nin bir çok şehrinden İstanbul'a gelen yolcular, Elegance şirket yetkilisini ve Atlas Jet şirket yetkilisini aradı ama karşılarında bir muhatap bulamayınca DHMİ havalimanı sorumlusundan yardım istedi.

Neye uğradıklarını şaşırdığını söyleyen yolcular, "Biz ortada kaldık. Adeta dolandırıldık. Hiç kimse bizimle ilgilenmiyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz burada yapayalnız kaldık. Paramız yok, tatile geldik ve olan paramızı da burada harcadık. Burada kaldığımız her dakika para harcıyoruz ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bize biletleri satanlardan hesap sorulmalı. Benim yarın işe gitmem gerek yoksa işten atılacam. Bunun hesabını kim verecek?" diye tepki gösterdi.

Atlasjet daha önce Elegance Tur şirketine charter hizmeti vermekte olduğunu belirterek, Elegance Tur şirketinin yükümlülüklerini yerine getirmediği için onlarla kontratlarını iptal ettiklerini belirtti. Atlasjet yetkilileri gönderdiği açıklamada, "Havayolumuz Avrupa'da, faaliyet gösteren 100'den fazla tur oparatörüne 'charter' bazda hizmet vermektedir. S.A.R.L. Elegance tur ile de 'charter' kontratı imzalayarak 28.05.2006 tarihinden itibaren işçi permisi ile bu firmanın yolcularını taşıma görevini üstlenmiştik. Ancak muhtelif defalar uyarmamıza rağmen Elegance Tur kontrat yükümlülüklerini yerine getirmemiş, ödemelerini aksatmıştır.16.08.2006 tarihinde ödemesi yapılmamasına rağmen yolcu mağduriyetini önlemek amacı ile tarafımızdan son bir uçuş yapılmış ve kendilerine ek bir süre daha tanınmıştır. Ancak bu süre içerisinde de ödeme yapmadıkları için firmanın uçuşları 18.08.2006 tarihi itibariyle durdurulmuştur. Konu hakkında Türk ve Fransız Sivil Havacılık otoritelerine gerekli bilgiler verilmiştir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title