Haberler

İstanbul: Göztepe'deki Bebek Ölümleri

Bebek ölümlerini araştırmak için kurulan bilimsel komisyonun başkanı Prof. Dr. Recep Öztürk, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Ölen bebeklerin kanında 'Klipsella Finomanie' ve 'Psedomnos Aurofinoza' isimli bakteriler tespit edildi" dedi.

Bebek ölümlerini araştırmak için kurulan bilimsel komisyonun başkanı Prof. Dr. Recep Öztürk, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Ölen bebeklerin kanında 'Klipsella Finomanie' ve 'Psedomnos Aurofinoza' isimli bakteriler tespit edildi" dedi.

İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, Prof. Dr. Asiye Nuhoğlu, Uzm. Dr. Taner Yıldırmak ve hastane başhekimi Rafet Yiğitbaşı'nın da bulunduğu bilimsel komisyon, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bebek ölümleri ile ilgili araştırmaların sonuçlarını konu eden bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında açıklamalar yapan komisyon başkanı Prof. Dr. Recep Öztürk, ölen bebeklerin kanında "Klipsella finomanie" ve "Psedomnos Aurofinoza" isimli bakterilerin tespit edildiğini söyledi. Bu bakterilerin bütün ülkelerdeki yoğun bakımlarda bulunabilecek türden bakteriler olduğuna değinen Öztürk, "Çocukların kanında bu bakteriler tespit edilmiştir. Bu bir salgındır. Gerekli bütün önlemler alınmış durumdadır. Salgının olası nedenleri üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir. Elde ettiğimiz bilgi, belge ve bulguları rapor halinde İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildireceğiz. Yaptığımız araştırmalarda ölen çocukların, yoğun bakım ortamında uzun süre yatan ve problemli çocuklar olduğunu tespit ettik. Ölen bebekler, normal şartlarda, yoğun bakım ortamı olmasa bile yaşama imkanı olmayan bebeklerdir. Yoğun bakım ortamının çok modern, son teknoloji ile donatılmış olduğunu gördük. Her türlü tedbirin alındığını da belirledik" diye konuştu.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Rafet Yiğitbaşı da konuşmasında, ailelerin yoğun bakıma temizlik elemanlarının girip çıktığı yönündeki iddialarının doğru olmadığını öne sürerek, "Biz temizlik kadrosunda istihdam ettiğimiz bazı görevlileri her türlü tedbiri aldıktan sonra hemşirelerin yardımcıları olarak çalıştırıyoruz. Bunlar sağlık görevlisi gibi hemşirelerin yanında ve kontrolünde yoğun bakıma girip çıkabilirler. Belki aileler bunları görmüş ve bunları kastediyor olabilirler" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Asiye Nuhoğlu ve Uzm. Dr. Taner Yıldırmak ise, bakteri oranının sıfıra indirilmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, "Ancak bu oranlar ilave tedbirlerle minimuma indirilebilir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title