Haberler

İstanbul: Goodyear, Ücretsiz Kontrol İçin Sürücüleri Bayilerine Davet Ediyor

Goodyear, Uzun Bayram Tatili Öncesinde Sürücüleri Lastiklerinin Diş Derinliğini Ölçmeye Davet Ediyor.

Goodyear, uzun bayram tatili öncesinde sürücüleri lastiklerinin diş derinliğini ölçmeye davet ediyor.

Yakın zaman önce Emniyet Genel Müdürlüğü ile birlikte "Hayatınız 3 milimetreye bağlı" sloganı ile bir kampanya başlatan Goodyear, yaklaşan bayram tatili öncesinde, sürücüleri lastiklerinin diş derinliğinin ücretsiz kontrolü için Goodyear Lastikleri T.A.Ş.'nin Goodyear, Dunlop ve Fulda satan yetkili bayileri de dahil olmak üzere, bayilerine davet ediyor.

Goodyear Lastikleri T.A.Ş. Halkla İlişkiler Müdürü Nedret Türkkuşu, konuya ilişkin açıklamasında, "Uzun bayram tatili öncesinde, sürücüleri araçlarının lastik diş derinliğinin uygun seviyede olup olmadığını kontrol etmek üzere bayilerimize davet ediyoruz. Lastik diş derinliği 3 milimetrenin altında olan araçlarda sürüş kontrolü, fren mesafesi ve yola tutuş performansı düşer. Bayramdaki yoğun ziyaret trafikleri ve uzun yolculuklar öncesinde lastik bayilerinde lastiklerin diş derinliğini ölçtürmek ve lastik hava basınçlarını kontrol ettirmek en fazla 10 dakikanızı harcayacağınız küçük ama güvenliğiniz için çok büyük bir kontrol şekli. Bayram öncesi ve bayram boyunca Emniyet Genel Müdürlüğü ile beraber başlattığımız 'Hayatınız 3 milimetreye bağlı' kampanyası çerçevesinde tüm trafik polisleri sürücüleri bu konuda bilgilendiriyor. Yakın zaman önce başlattığımız kampanyamızda sürücülerimizi bilgilendirmek amacıyla tüm yurtta tanıtım faaliyetleri sürüyor. Bu konuda tüm sürücüleri ücretiz kontrol için bayilerimize davet ediyoruz" dedi.

Açıklamada, lastik diş derinliği ile ilgili şu bilgiler verildi:

"Trafikte güvenli sürüş konusunda lastiklerden, maksimum yol tutuşu, kontrollü çekiş, aracı yönlendirme kabiliyeti, suda kızaklamaya karşı direnç ve daha fazla fren emniyeti bekleriz. Lastiğin yola temas eden yüzeyinde bulunan ve lastiğin desenini oluşturarak, lastikten beklenen performansı yerine getirmede önemli rol oynayan blokların her birine lastik dişi, bu blokların lastiğin sırtından itibaren yüksekliğine ise lastik diş derinliği denir. Bir lastiğin performansı azalan diş derinliği ile düşer. Düşük diş derinliği olan lastik, ıslak zeminde normal diş derinliği olan bir lastiğe oranla aynı miktarda suyu boşaltamamaya başlar ve lastiğin suda kızaklama riski yükselirken ıslak zeminde fren performansı azalır. Bu nedenle; genellikle yaz lastiklerinin 3 milimetre, kış lastiklerinin ise 4 milimetre diş derinliği kaldığında değiştirilmesi önerilir. Bir lastiğin değişmeye ihtiyacı olup olmadığını anlamak için lastiğin sırtının düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir. Tüm binek, kamyonet ve orta büyüklükteki ticari araç lastiklerinin sırtında gömülü sırt aşınma göstergesi mevcuttur. Bu göstergeler lastiğin çevresindeki birçok yerde, sırt kanallarının kenarlarında yer alırlar. Yerleri omuz bölgesindeki küçük üçgenler ile gösterilir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title