Haberler

İstanbul: Gedore-altaş, 5 Bin 531 Başarılı Öğrenciyi Kazaya Karşı Sigortalattı

Sanayi-okul İş Birliği Çerçevesinde, Türkiye'deki En Kapsamlı Projelerden Birine Milli Eğitim Bakanlığı ile Birlikte İmza Atan El Aletleri Sektörünün Önde Gelen Kuruluşlarından Gedore-altaş, Projenin Aşamalarından Birini Daha Tamamladı.

Sanayi-okul iş birliği çerçevesinde, Türkiye'deki en kapsamlı projelerden birine Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte imza atan el aletleri sektörünün önde gelen kuruluşlarından Gedore-Altaş, projenin aşamalarından birini daha tamamladı.

Gedore-Altaş, Türkiye'deki 81 ilde yer alan endüstri ve teknik meslek liselerinin en başarılı son sınıf öğrencisinden oluşan 5 bin 531 kişinin ferdi kaza sigortası ile güvence altına alınmasını sağladı. Listeleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan başarılı öğrencilerin sigorta poliçeleri Gedore-Altaş tarafından görevlendirilen sigorta şirketi aracılığıyla sahiplerine ulaştırılıyor. AIG Sigorta A.Ş. tarafından hazırlanan poliçeler, 15-65 yaş limitleri içinde sürekli sakatlık, ölüm ve cenaze masraflarını da içeriyor.

El aletleri sektöründe lider konumunu sürdüren Gedore-Altaş ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Sanayi-Okul iş birliğine örnek oluşturdukları dev projenin ilk aşaması olarak, 81 ilde yer alan 200 okul için özel olarak hazırladığı tam donanımlı takım çantalarının dağıtımını tamamlamış, "Proje Tabanlı Beceri Yarışmaları"nı gerçekleştirmişti. Bu yarışmada 81 il birincisini, içinde çeşitli el aletleri bulunan özel bir takım çantasıyla ödüllendiren Gedore-Altaş, proje kapsamında; işgücü potansiyelini istihdam olanağı bulunan görevlere hazırlamak, halen çalışmakta olan işgücünün yeni teknolojilere uyumları ve mesleklerinde gelişmelerini sağlamak amacıyla kurslar düzenlemenin yanı sıra, endüstri ve teknik meslek liselerindeki 200 öğretmene de el aletleri konusunda seminerler verecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title