Haberler

İstanbul: Gecikme Cezalarını Ödeyemeyen Türkmenler Havalimanı'nda Mahsur Kaldı

Çalışmak İçin Geldikleri İstanbul'da, Vizeleri Dolduğu İçin Ceza Ödemek Zorunda Kalan 2 Türkmen, Para Bulamayınca Atatürk Havalimanı'nda Mahsur Kaldı. Yaklaşık 50 Gündür Havalimanında Yatıp Kalkan Türkmenler, Bir An Önce Ülkelerine Dönmek İstiyor.

Çalışmak için geldikleri İstanbul'da, vizeleri dolduğu için ceza ödemek zorunda kalan 2 Türkmen, para bulamayınca Atatürk Havalimanı'nda mahsur kaldı. Yaklaşık 50 gündür havalimanında yatıp kalkan Türkmenler, bir an önce ülkelerine dönmek istiyor.

Alınan bilgiye göre, 11 ay önce Türkiye'ye gelen Türkmenistan'lı Jora Kuly ve Serdar Karadşa, bir aylık vizeleri dolduktan sonra ülkelerine dönemedi. Bir fabrikada kaçak işçi olarak çalışmaya başlayan Türkmenlerden Jora Kuly, kolunu iş makinesine kaptırdı. Kaçak olduğu için bir çok hastane tarafından geri çevrildiğini söyleyen Kuly, Kartal Devlet Hastanesi'nde tedavi gördükten sonra arkadaşıyla birlikte Türkmenistan'a dönmek istedi. Fakat Türkmen vatandaşları, vizeleri dolduğu için ceza ödemek zorunda kaldı. Paraları olmayan iki kafadar, bunun üzerine Atatürk Havalimanı'nda mahsur kaldı. Kuly ve Karadşa, yaklaşık 50 gündür havalimanında yatıp kalkıyor.

Jora Kuly, Türkiye'ye geldikten sonra sigortasız çalıştıklarını belirterek, "Şimdi dönmek istiyoruz. Ama çıkış yapamıyoruz. Hiç paramız yok. 6 Kasım'da bir iş kazası geçirdim. Sol elimi iş makinesine kaptırdım. Birkaç hastaneye gittik, kabul etmediler. Kartal Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüm" dedi. Karadşa ise, "Bir an önce Türkmenistan'a dönmek istiyoruz. Bizde elektriğe, suya para verilmez. Ancak çok zor durumdayız. Paramız yok, bilet alamıyoruz. Cezamız var ödeyemiyoruz. Yeşilköy'deki konsolosluğa gittik. 'Başınızın çaresine bakın, nasıl geldiyseniz öyle gidin' dediler. Burada çoğunlukla ekmek yiyerek yaşıyoruz. Arada bir burada çalışan personel ve restoranlar yardım da ediyorlar" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title