Haberler

İstanbul: Galatasaray, 3 Puanı 3 Golle Aldı

Galatasaray, Turkcell Süper Ligi'nde 17. Haftanın Son Maçında Sahasında Bursaspor'u İkinci Yarıda Bulduğu Gollerle 3-1 Mağlup Ederek, Ligde İlk Yarıyı Galibiyetle Kapattı.

Galatasaray, Turkcell Süper Ligi'nde 17. haftanın son maçında sahasında Bursaspor'u ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-1 mağlup ederek, ligde ilk yarıyı galibiyetle kapattı.

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Bursaspor karşısında iyi bir oyun oynayamamalarına rağmen, 3 güzel golle sahadan 3 puala ayrılmayı başardıklarını belirterek, "Maalesef birinci devrede oyuna başlarken, tamamen bir block outla karşı karşıya kaldık. Bir değişiklikle daha fazla riske girdik. Evvelki sezon da bunları bazı maçlarda uygulamıştık. Başarılı olmuştuk. Bugün de öyle oldu. Biz bugün iyi oynadığımızı söyleyemeyiz, ama 3 tane çok güzel golümüz vardı" dedi. Sarı-kırmızılı taraftarların tebriği hak ettiğini kaydeden Belçikalı teknik adam, "Desteğe ihtiyacımız olduğunu farkettiler ve fazlasını verdiler. Onlara çok büyük teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gerets, basın mensuplarının Okan Buruk'a ilk 11'de yer vermemesiyle ilgili sorularına, "Okan'ın değerlendirmesini sizler de yapıyorsunuz. Sizin de düşüneceğiniz gibi Ayhan da sezon içinde çok iyi işler yaptı. Onu da ilk 11 dışında bıraksaydık aynı şeyler onun için de düşünülürdü" cevabını verdi. Bir basın mensubunun, 'Souness bayrak dikme olayıyla Galatasaray taraftarlarının gönlünde taht kurdu. Sizin de başınızın kanayan resmini pankart yaptılar. Ne düşünüyorsunuz?' sorusuna Gerets, "Taraftarlarımızın kalbinde taht kurmanın, kanayan bir yarayla olmasını istemiyorum. İlk fırsatta Fenerbahçe'yi ağırladığımız maçta bunun cevabını vermek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Gerets, sezon sonuna kadar görevinin başında olduğunu ifade ederek, "Başkanla aramda demeç vermeme konusunda anlaşma var. Sezon sonuna kadar görevimin başındayım. Galatasaray'la evli değilim, sonuna kadar evli kalmayacağım, ama bu evliliğin uzun sürmesini istiyorum" diye konuştu.

"ADNAN POLAT'I İNSAN OLARAK SAYIYOR VE SEVİYORUM"

Song ve Iliç'in yedek kalmasıyla ilgili bir soru üzerine Gerets, "İkisinin ilk defa kulübede olduğunu söyleyemeyiz. Iliç için daha önce bu vardı, Song da son 2 haftada yoktu. Sağlık açısından bir sorunu vardı. Bunun bize tamamen geçtiğini göstermesi gerekiyordu. Oyuna girdikten sonra bunu atlattığını bize gösterdi. Bundan sonra devam edeceğiz. Iliç de son haftalarda fizik gücüyle ilgili sorunlar yaşadı. Kendisi yaşadı ve istediğimiz randımanı alamadık. Ama bu yorgunluğunu atlatmasıyla beraber de oyuna girdikten sonra Iliç'in yaptığı hareketler ve organizasyonlardan memnunuz" cevabını verdi.

Devre arasında transfer yapmaları durumunda mevcut kadrodan daha iyi futbolcuları kadrolarına katmak istediklerini vurgulayan Gerets, "Bu da çok kolay bir olay değil. Sezon başında da transferler yapmak istedik. Kadromuzu güçlendirmek istedik, ama maddi açıdan da zorluklar çektiğimizi biliyoruz. Bu halen de devam ediyor. Teknik heyet olarak da bunlarla yaşamak mecburiyetindeyiz. Ama bu gidişat tabii ki bir gün dönecektir. İyi günler de gelecektir. İnşallah o günleri hep beraber yaşarız" ifadelerini kullandı.

Gerets, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat'la aralarında yaşananlarla ilgili bir soru üzerine, "Burada iki gururlu insanın, aynı şeyi hedeflemesiyle beraber yanında getirdiği bazı olaylar var. Bunlar konuşularak, tartışılarak çözümlenmeye çalışılıyor. Ben, onu insan olarak sayıyor ve seviyorum. Karşı tarafın da böyle düşündüğünü sanıyorum. Bu sorun çözülecektir. Oturup beraber içilecek bir bira ya da daha iyisi şampanyayla çözüleceğini sanıyorum" yanıtını verdi.

Şampiyonluk yolundaki rakiplerinden Fenerbahçe'nin çok güçlenmiş durumda olduğunu da kaydeden Gerets, "Biz geçen sezon yaşanan şampiyonluğu bir daha tekrarlar mıyız bilemiyorum. Puanlar kaybetmelerini bekleyeceğiz. Bizim görevimiz, onları sahamızda yenmek. Ondan sonrası bakıp göreceğimiz şeyler" diye konuştu.

Gerets, maç sonunda Bursasporlu futbolcu Sinan Kaloğlu'nu ortaya koyduğu oyundan dolayı tebrik ettiğini söylerken, tecrübeli teknik adam, 'Bu tür bir oyuncuyu kadronuzda görmek ister misiniz?' sorusuna da, "Bu soruyu cevaplandırmamak için joker hakkımı kullanmak istiyorum" cevabını verdi.

Bursaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu ise, Galatasaray karşısında bir futbol dersi verdiklerini savunarak, "Bugün Ali Sami Yen'de mücadele eden tüm Bursaspor takımını kutluyorum. Şuna inanıyorum, bugün Bursaspor futbol dersi verdi. Ama maalesef 'Futbolun adaleti yok' derler, bugün bu gerçekleşti. İnanılmaz gol pozisyonları kaçırdık. Ve yemiş olduğumuz golleri hep birlikte gördük. Tekrar takımımı kutluyorum. Bursaspor takımı büyük bir takım olma yolunda ilerliyor" diye konuştu.

İpekoğlu, maçın hakemi ile ilgili yorum yapmak istemediğini de kaydederek, "Sinan'ın düşürüldüğü penaltı pozisyonu hariç, iyi bir maç yönettiğini düşünüyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title