Haberler

İstanbul: Fuarda Kapkaça Kadın Güvenlik Görevlilerinden Anında Müdahale

Cnr Fuar Merkezi'nde Açılan "Homeland Security Exhibition İstanbul 2006 2. Güvenlik Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı"nda Stand Kuran Güvenlik Şirketi Mis Group, Eğitimli Elemanlarının Görsel Şovuyla Büyük İlgi Topladı. Rol Gereği, Standı Gezen Bir Müşterinin Çantasını Çalmaya Çalışan Kapkaççı, Bayan Güvenlik Görevlilerinin Zamanında Müdahalesiyle Kıskıvrak Yakalandı.

CNR Fuar Merkezi'nde açılan "Homeland Security Exhibition İstanbul 2006 2. Güvenlik Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı"nda stand kuran güvenlik şirketi Mis Group, eğitimli elemanlarının görsel şovuyla büyük ilgi topladı. Rol gereği, standı gezen bir müşterinin çantasını çalmaya çalışan kapkaççı, bayan güvenlik görevlilerinin zamanında müdahalesiyle kıskıvrak yakalandı.

"Homeland Security Exhibition İstanbul 2006 2. Güvenlik Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı", CNR Fuar Merkezi'nde açıldı. Furda yer alan güvenlik şirketi Mis Group'un standı büyük ilgi gördü. Mis Group standında, Çekoslavak asıllı top modeller Andrea Krarochvilova ve Petra Ruzicka ile Devlet Opera ve Balesi sanatçıları özel bir şov sergiledi. Ziyaretçiler, manken ve sanatçıların şovunu beğeniyle izledi.

Güvenlik şirketi Mis Group'un standında, kapkaç ve hırsızlık türü olaylara yönelik müdahale de küçük bir şovla gözler önüne serildi. Rol gereği, standı gezen bir müşterinin çantasını çalmaya çalışan kapkaççıya, Mis Group'un eğitimli bayan güvenlik görevlileri anında müdahale etti. Bayan güvenlik görevlileri tarafından yere yatırılan kapkaççı, kısa sürede etkisiz hale getirildi. Bayan görevlilerin performansı, büyük ilgi gördü.

Kapkaççıya yapılan müdahalenin ardından, güzel mankenler Devlet Opera ve Balesi sanatçılarıyla birlikte dans etti.

Güvenlik sektörünün önde gelen isimlerinden olan Mis Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Turan, sektör hakkında bilgiler vererek, "Miss Güvenlik olarak 18 yıldır 1988 yılından beri bu sektörde yer alıyoruz. Globalleşen dünyada güvenliğin önemi her geçen gün daha da artarak devam etmekte ve bu konuda sektörün gelişmesi için önemli adımlar atılmaktadır. Özellikle büyük şehirlerde yaşanan kapkaç, hırsızlık gibi suçların adeta örgütlü bir biçimde hayatı tehdit eder hale gelmesi, güven duygusunun azalmasına ve güvenlik içinde olmama psikolojisinin insanlarda derin izler bırakmasına neden olduğu gözlenmektedir. Bu tip sorunların etkisi ile özel güvenliğin önemi daha da fazla hissedilmektedir" dedi.

Turan, güvenlik şirketlerinin, polisin ve emniyetin yapmış olacağı işleri kolaylaştıracağına dikkat çekerek, "Sadece alışveriş merkezleri değil, kapkaç ve kişisel risklerin ortadan kaldırılması anlamında Bağdat ve İstiklal caddeleri gibi insanların yoğun olduğu yerlerde güvenlik hizmetlerinin dışarından satın alınmasını istiyoruz. Amacımız polise ve emniyet güçlerine destek ve yardımcı olmak. Polisin her köşe başına bir insan dikmesi mümkün değil. Miss Güvenlik olarak biz üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Yasa buna müsait, sadece düzenlemenin yapılması gerekiyor. Bu projeyi taslak halinde hazırlıyoruz. İstanbul Ticaret Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ndeki güvenlik meclisi aracılığıyla sunulmasını öneriyoruz. Güvenlik özellikle büyük şehirlerde bir sorun haline geldi. İşyeri, evine, hırsız girmeyen yakını kapkaça uğramayan insan yok gibi. Güvenlik teşkilatının yasal anlamda daha fazla yetkilerinin geliştirilmesine ihtiyaç var. Sokak, kişisel, fabrika ya da site güvenliklerinde fiziki güvenlikle birlikte güvenlik elemanı ve organizasyonuyla birlikte elektronik güvenliğin iç içe geçmesi gerekiyor. Bunun da komplike entegre bir organizasyonla yürütülmesi gerekiyor. Yüzde 100 güvenlik elde edilemeyebilir. Ama oluşabilecek kötü durumlar minimize edilebilir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title