Haberler

İstanbul: Fransa'da "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası Tasarısı"nın Kabul Edilmesine Tepkiler

Müsiad Başkanı Dr. Ömer Bolat, Fransa Parlamentosu'nda Çıkarılan Sözde Ermeni Soykırımının Reddinin Cezalandırılması Kanunu'nun Haksız ve Adaletsiz Olduğunu Belirtti.

MÜSİAD Başkanı Dr. Ömer Bolat, Fransa Parlamentosu'nda çıkarılan sözde Ermeni Soykırımının Reddinin Cezalandırılması Kanunu'nun haksız ve adaletsiz olduğunu belirtti.

Bolat, "Fransız Parlamentosu'nda kabul edilen kanunla Ermeni konusunun pek ilgisinin olmadığını biliyoruz. Sözde soykırımın da bahane olduğu açıktır. Fransa'nın asıl gayesi Türkiye'nin AB yolunu kapatmaktır" dedi.

MÜSİAD üyelerine Fransız şirketlerle olan ticari ilişkilerini durdurma çağrısı yaptıklarını açıklayan Genel Başkan Dr. Ömer Bolat, "Fransız ürünlerine karşı tüketici boykotu etkin biçimde kullanılmalıdır. MÜSİAD olarak biz de burada yerimizi alacağız. Boykot kollektif biçimde ve uzun soluklu olarak uygulanmalı, Fransız şirketleri özellikle çevre, ulaştırma, enerji ve savunma alanlarındaki büyük ihalelerden mutlaka dışlanmalı" dedi.

Bolat, Fransa'ya karşı uygulanacak müeyyideler ve Fransız ürünlerine yönelik ticari boykot konusunda sivil toplumun mutlaka kollektif şekilde hareket edilmesi gerektiğinin altını çizerek, aksi halde münferit tepkilerin sönük kaldığına ve etki oranının azaldığına dikkat çekti.

"Fransız Parlamentosu'nda kabul edilen kanunla Ermeni konusunun pek ilgisinin olmadığını biliyoruz. Sözde soykırımın da bahane olduğu açıktır. Fransa'nın asıl gayesi Türkiye'nin AB yolunu kapatmaktır" şeklinde konuşan Dr. Bolat, kabul edilen kararın Batı'nın geleneksel çifte standartlı, iki yüzlü politikasının tipik bir örneği olduğunu vurgulayarak, "Sözde Ermeni meselesi de tıpkı Kıbrıs gibi Türkiye'nin başında demokrasi kılıcı olmaya devam ediyor. Bu kanunun Fransız senatosundan çıkmama ihtimali riskleri azaltmaz" dedi.

Özgürlük, eşitlik ve demokrasinin anavatanı olmakla övünen Fransa'nın siyasi ve ideolojik bir yaklaşımla ifade özgürlüğünü kısıtlaması ve tarihe müdahale etmeye kalkışmasının demokrasiye kara bir leke sürdüğünü belirten Dr. Bolat, bu kanundan sonra Türkiye'de Fransa'dan madalya ve nişan alan işadamları ve aydınların bunu iade etmelerini beklediklerini söyledi.

MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat, Fransa Parlamentosu'nda çıkarılan sözde Ermeni Soykırımının Reddinin Cezalandırılması Kanunu'nun aslında yabancı marka hayranlığının önüne geçilmesi için bir fırsat olduğunu belirtti. Dr. Bolat, "Bu olay bize göstermiştir ki, sanayide ve teknolojide güçlenmeli, Batı'ya karşı ekonomik bağımlılık risklerini azaltmalı ve ekonomimizi AB-dışı coğrafyalarla çeşitlendirmeliyiz. Ayrıca bu olaydan çıkarılması gereken ders lobiciliğin önemidir. 300 bin Ermeni'nin yaşadığı Fransa'da 350 bin Türk'ün ve 6 milyona yakın müslümanın yaşadığı düşünülürse lobicilikte başarısız olduğumuz ortaya çıkıyor. Hükümet, Türk diasporası ve sivil toplum lobicilik konusunda ortak bir tutum ve hareket içine girmelidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title