Haberler

İstanbul: Fethi Dede'ye Bir Beraat Bir de Ceza

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a Hakaret Ettiği İddia Edilen Mehmet Fethi Dördüncü, Toplam 9 Bin YTL Para Cezasına Çarptırıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a hakaret ettiği iddia edilen Mehmet Fethi Dördüncü, toplam 9 bin YTL para cezasına çarptırıldı.

Başkan Topbaş'a gönderdiği mektupla ve Selanik'te Atatürk'ün evi müzesindeki anı defterine yazdığı yazılardan dolayı hakkında iki ayrı hakaret davası bulunan Mehmet Fethi Dördüncü, İstanbul Adliyesi 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde iki ayrı davadan yargılandı. Dördüncü görülen ilk davada hükümetin Göztepe Parkı'na cami yapılması konusunun gündeme getirilmesine kızarak, gazetelerden kestiği kupürleri de ekleyip 2005 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a hitaben gönderdiği mektupta eleştiri sınırlarını aştığı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile Belediye Başkanı Topbaş'a hakaret etmekten hakim karşısına çıktı. Topbaş'a hakaretten beraat eden Dördüncü, Erdoğan'a hakaret suçundan ise öncelikle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza daha sonra hafifletici sebepler göz önüne alınarak 6 bin YTL paraya dönüştürüldü.

Mehmet Fethi Dördüncü ikinci davasında ise Atatürk'ün Selanik'te bulunan evindeki anı defterine yazdığı 'Atam' başlıklı yazıda Türklüğü ve kamu görevlisi olan Başbakan'a hakaretten yargılandı. Bu davadan ise öncelikle 6 ay hapis ön görülen Dördüncü'nün cezası, hafifletici sebepler de göz önünde bulundurularak 3 bin YTL paraya dönüştürüldü. Dördüncü, mahkemede verdiği ifadede, hakaretlerinin kasıtlı olmadığını, pişman olduğunu belirterek, "İşlediğim suçlarda aleniyet yoktur. Bu nedenle beratımı istiyorum" dedi.

İki ayrı davadan toplam 9 bin YLT para cezasına çarptırılan Mehmet Fethi Dördüncü avukatı ile adliye çıkışında açıklama yaptı. Aleniyet olmayan bir suçtan cezaya çarptırıldığına dikkat çeken Dördüncü, "Bu davadan dolayı AİHM'ye (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi) başvurmayacağız. Onların kapısında oturmayacağız. Türk yargısına güvenim sonsuz, Yargıtay'a başvuracağız" dedi.

Fethi Dördüncü daha önce de Selanik'teki anı defteri yazısından dolayı Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanmış ve 10 bin YTL manevi tazminat cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title