Haberler

İstanbul: Fenerbahçeli Futbolcular Kezman ve Deıvıd, Soruları Cevapladı

Fenerbahçe'nin forvet oyuncuları Mateja Kezman ile Deivid de Souza, Sarı-lacivertli kulübe 100. yılında büyük başarılara imza atmak için geldiklerini belirterek, "Bunun için üzerimizde baskı yok, biz bir ekip olarak başarıyı yakalayacağız ve yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin forvet oyuncuları Mateja Kezman ile Deivid de Souza, Sarı-lacivertli kulübe 100. yılında büyük başarılara imza atmak için geldiklerini belirterek, "Bunun için üzerimizde baskı yok, biz bir ekip olarak başarıyı yakalayacağız ve yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Sarı-lacivertli ekibin golcü futbolcuları Mateja Kezman ile Deivid de Souza, Samandıra Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını cevapladı. İlk resmi maçında Antalyaspor karşısında iyi bir performans sergilediğini, ancak şanssız olduğunu belirten Sırp golcü Kezman, "Kendimi yüzde yüz hazır hissediyorum. En son maça baktığınızda da iyi bir maç çıkardığımı düşünüyorum, fakat biraz şansızdım. Bunu yendiğim zaman maçlarda daha iyi olacağım. İlk maçta üzerimizde çok büyük baskı vardı, ama yine de bunu atlattık. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde futbol oynadım, ama böyle bir atmosferi hayatımda görmedim. Fenerbahçe'de oynadığım için çok mutluyum. Oynadığım her hafta yeni şeyler göreceğime inanıyorum. Belki çok iyi oynamadık. Yeni oyuncuların sayısının çok fazla olması da gol sıkıntısı yaşamamızda ilk başta yaşadığımız sorunların nedeniydi. Hepimiz kariyerli, tecrübeli, akıllı futbolcularız. Bu süreyi en kısa sürede atlatacağız. Hedeflerini çok iyi belirlemiş Zico gibi efsane bir isim tarafından yönlendiriliyoruz. Büyük başarılar kazanacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Galatasaray derbisiyle ilgili bilgi sahibi olup olmadığı şeklindeki soruya Kezman, "Duyduğum kadarıyla şehirdeki atmosfer, maçtan önce çok güzel oluyormuş. Bazen daha ufak maçlar daha önemli olabilir, bana göre de daha önemli. Burada önemli olan, bu tip maçları kazanıp hedefe doğru ilerlemek. Geçen yıl Fenerbahçe, Galatasaray'a üstünlük kurdu ama Galatasaray şampiyon oldu. Sadece derbilere değil de daha küçük maçlara dikkat etmeli" şeklinde cevap verdi.

Aynı mevkide oynadıkları Brezilyalı golcü Deivid ile farklı futbol karakterlerine sahip olduklarını belirten Kezman, "Ben topu fazla ayakta tutmayı sevmeyen bir karaktere sahibim. Deivid de topla daha fazla birlikte olmayı seven bir oyuncu. İki değişik forvetin olması takım adına yararlıdır" dedi. Alex'in gerçekten çok akıllı ve kaliteli bir futbolcu olduğunu, Türkiye'de bulunan en kaliteli futbolculardan olduğunu dile getiren Kezman, Hollanda'da forma giydiği dönemde kendisine yakıştırılan 'Batman' lakabıyla ilgili soru üzerine ise, "Bu PSV'deyken kulübün marketingi ile ilgili bir stratejiydi. Gollerimden sonra batman müziği çalınıyor, taraftarlar ismimi söylüyordu" ifadelerini kullandı.

Hakemler ile ilgili de değerlendirmede bulunan Kezman, "Hakemlere saygı gösterdim hep. Onlar da orada işlerini yapıyor. Aslında zaman zaman hatalar olabilir. Biz de sahada hatalar yapıyoruz. Bu kararların futbol adına olumlu olduğunu düşünüyorum" dedi.

Brezilyalı golcü Deivid de Souza ise, ilk resmi maçında beklediği performansı sergileyemediğini belirterek, "Yeni bir ülke ve yeni bir takımdayım. Edu ve Alex ile daha önce oynadım. İlk maçta beklediğim performansı sergileyemedim. Ama ileride birbirimizin oyununa ayak uydurup Fenerbahçe'ye daha fazla yararlı olacağımızı düşünüyorum. Kendimi fizik olarak hazır hissediyorum. Benim adıma sadece bundan sonra sabırlı olmak, maç ritmini iyi yakalamak, arkadaşlarımla saha içinde iyi anlaşmak kaldı'' diye konuştu.

Galatasaray derbisiyle ilgili bir soruya Deivid, "Her ülkede kaçıramayacağınız maçlar vardır. Brezilya'da Corinthias'a karşı kazanmak şampiyonluktan daha önemlidir. Lizbon'da Benfica'ya karşı kazanmak dünyanın en önemli şeyiydi. Fenerbahçe-Galatasaray maçı da kimsenin kaçırmaması gereken bir maç diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İlk golü kimin atacağı hakkında sorulan soruya ise Kezman, "Bu konuda baskı yaşamıyorum. Çıkıp oyunumu oynuyorum, işimi yapıyorum. Önemli olan kazanmak" şeklinde cevap verirken, Brezilyalı golcü Deivid ise, "Bu çok fazla önemli değil, atmıyor attırıyorsam benim için aynı mutluluk olur. Önemli olan şampiyonluğumuzdur. Takım olarak elde ederiz. Kimin daha önce ve fazla attığı önemli değil" diye cevap verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title