Haberler

İstanbul: Fatih Terim'in Basın Toplantısı

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası grup elemeleri ilk maçında karşılaşacakları Malta'nın dikkat edilmesi gereken bir takım olduğunu belirterek, "Kolay bir maç olmayacak. Hedefimiz kazanmak, 3 puan alalım da tenkit edilmeye razıyım" dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası grup elemeleri ilk maçında karşılaşacakları Malta'nın dikkat edilmesi gereken bir takım olduğunu belirterek, "Kolay bir maç olmayacak. Hedefimiz kazanmak, 3 puan alalım da tenkit edilmeye razıyım" dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Polat Renaissance Otel'de bir basın toplantısı düzenleyerek, basın mensuplarının sorularını cevapladı. 2008 Avrupa Şampiyonası grup elemeleri ilk maçında karşılaşacakları Malta'nın daha önce hazırlık maçı yaptıkları Lüksemburg'dan daha güçlü bir takım olduğunu belirterek, "Maçın seyircisiz olması Malta'ya biraz cesaret verebilir. Kolay bir maç olmayacak. Maçın anahtarı 2 farklı skoru bulmakta yatıyor. Mücadelemizi üst seviyede tuttuğumuz sürece kalitemizin üstte kalacağını düşünüyoruz. Malta dikkat edilmesi gereken bir takım. Kendi sahasında her türlü sürprizi yapabilir. Hedefimiz kazanmak. 3 puan alalım, hep tenkit edilmeye razıyım" diye konuştu.

Malta maçındaki ilk 11'in kafasında şekillenmeye başladığını belirten Terim, "Milli takımda birkaç tecrübeli oyuncu dışında birçok oyuncu yirmili yaşlarda. Her geçen gün yüreğini ortaya koyan ve mücadele eden bir takım ruhunu göreceksiniz. Daha da iyi olacağız. Bundan şüphemiz yok" ifadelerini kullandı.

Malta ile seyircisiz olarak Almanya'da yapacakları maç için profesyonel psikolojik destek alacaklarını söyleyen Terim, "Belki oyuncularımız zaman zaman Türkiye'de seyircisiz maç oynamış olabilirler ama Malta maçı herkes için bir ilk olacak diyebiliriz. İstanbul Üniversitesi'nden davranış bilimci profesörlerimizden bu konuda destek alacağız. Özellikle uluslararası seviyede sık yaşanan bir şey değil bu. Biz daha azimli, hırslı bir şekilde cezanın ağır olduğunu ortaya koyan bir futbolla üstesinden geleceğiz. Buna rağmen kazanmanın çok daha büyük bir zevk olacağını düşünerek hareket edeceğiz" dedi.

Grup maçlarındaki karşılaşmalar için puan hesaplaması yapmadıklarını belirten Terim, "Aldığımız puanlar gittiğimiz yolda bir şeyler gösterecektir. Diğer gruplara göre bizim grup daha aşağıda olduğu söylenebilir. Grubumuzda futbol ülkesi diye tabir ettiğimiz ülkeler yok. Ama Norveç, hemen hemen her organizasyona katıldı, Macaristan bir ekole sahip, Yunanistan ise son Avrupa şampiyonu. Gruptaki takımların Dünya Kupası'na katılmadığı doğru. Bu bakımdan başarı özlemi var. Ancak biz de özlem halindeyiz. Bir an önce orada yerimizi almak istiyoruz" dedi.

"TÜRK VATANDAŞI OLMUŞ HERKESİN MİLLİ TAKIMDA OYNAMA HAKKI VAR"

Türk vatandaşı olmuş herkesin milli takımda oynama hakkının olduğunu kaydeden Terim, "Milli takım ihtiyacımız olan her Türk çocuğuna açık. Bu rekabet getirir. Vatandaşlık konusundaki karar yeri de ben değilim. Futbol Federasyonu, Mehmet Aurelio'nun milli takıma gelmesinden sonra Türk vatandaşlığına geçen oyuncuların çoğalmasıyla ilgili önlem alacaktır. Türk vatandaşı olmuş herkesin milli takımda oynama hakkı var" ifadelerini kullandı.

Almanya'da Hertha Berlin forması giyen ve Almanya Milli Takımı'nı tercih eden Türk asıllı futbolcu Malik Fathi'nin 'Türk Milli Takımı'ndan bana teklif gelmediği için Almanya'yı tercih ettim' şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine Terim, "Benim bulunduğum dönemde bu tip olayların sık yaşandı. Bunun önüne geçmek için gerekli girişimleri yapıyoruz. Malik Fathi'yi ben de yeni duydum. Bilen birileri çağırmadıysa yanlış, kaybetmek istemezdik. Şu anda önemli takımlarda oynamaya başlayan Alman vatandaşı olan çifte pasaportlu oyuncular var. Onları kadromuza almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Hakem Cüneyt Çakır'ın sabah yapılan antrenmanda oyuncuları 'Değişen kural var mı veya FIFA'nın aldığı kararlarda değişiklik oldu mu?' bunlar konusunda bilgilendirdiğini ifade eden Terim, "İsviçre maçından bu tarafa çok dikkatli olduğumuz söylenebilir. Arkadaşlara centilmenliğin önemli olduğunu ifade ediyoruz. Cüneyt Çakır'ın ikazları da bizim için iyi oldu" dedi.

Sol kanatta sol ayaklı bir oyuncu istedikleri için Ergün'ü tercih ettiklerini belirten Terim, "Ümit Özat yerine neden oynamayan Ergün'ü aldınız derseniz, Ergün son derece istikrarlı bir oyuncu. Türk halkı ve medyası bizim seçiciliğimize güvenmeli ve ona göre davranmalı. Bu kadro bizim sorumluluğumuzdadır" ifadelerini kullandı.

Malta maçının hakeminin değişmesini de değerlendiren Terim, "Açıklanan hakem İsviçre maçının 4. hakemiydi. Ama bugün itibariyle değişti ve İspanyol hakem geldi. Söyleyecek bir şey yok. Demek ki UEFA bunu uygun gördü" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title