Haberler

İstanbul Esenler'de Mülteci Operasyonu

Esenler'de çok sayıda mülteci bulunduğu ihbarını değerlendiren polis, yurda kaçak yollarla giren 44 kişiyi yakaladı.

Esenler'de bir apartmanın bodrum katında çok sayıda mülteci bulunduğu ihbarını değerlendiren polis, yurda kaçak yollarla giren 44 kişiyi yakaladı.

Edinilen bilgiye göre Menderes Mahallesi 321 sokak 5/a numaralı apartmanın bodrum katında çok sayıda yabancı uyruklu şahıs olduğu ihbarını alan polis, adrese gelerek arama yaptı. Yaklaşık 25 metrekarelik bir alanda çok sayıda mülteci olduğunu gören polis ekipleri, beldiyeden getirilen bir araçla yakaladıkları 44 Afganistan uyruklu mülteciyi gözaltına aldı. Çok kötü şartlarda bodrum katta bir odada kalan 44 mülteci, ifadeleri alınmak üzere Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü. Mültecilerin bir gün önce yasa dışı yollardan Türkiye'ye geldikleri ve bodrum kattaki daireye yerleştirildikleri öğrenildi. Polis mültecileri Türkiye'ye getiren şebeke elemanlarını yakalamak için soruşurma başlatırken, yakalanan mülteciler işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilecek.

Bulut MÜLHİM - İSTANBUL / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title