Haberler

İstanbul: Esder'den Esnafa Yönelik Dolandırıcılık Olaylarıyla İlgili Açıklama

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (Esder) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Elektirik, Su, Gaz Gibi Zorunlu Ödemeler de Yaşanan Sıkıntılar Nedeniyle Esnafa Gelen Kimi Şahısların; İlgili Kurumlarla İlgili Tahsilata Yetkili Olduklarını İddia Ederek, Esnafa Asılsız Belgeler İmzalatıp Dolandırdıklarını Belirtti. Çelikus, "Ticaretin Canlı Olduğu, Sosyal Hayatın Devam Ettği Saatlerde Tahsilat Şubelerinin Kapa...

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, elektirik, su, gaz gibi zorunlu ödemeler de yaşanan sıkıntılar nedeniyle esnafa gelen kimi şahısların; ilgili kurumlarla ilgili tahsilata yetkili olduklarını iddia ederek, esnafa asılsız belgeler imzalatıp dolandırdıklarını belirtti. Çelikus, "Ticaretin canlı olduğu, sosyal hayatın devam ettği saatlerde tahsilat şubelerinin kapalı tutulması; geçim zorluğu çeken ve iş yerinin başında bulunma mecburiyetindeki esnafımızı mağdur etmektedir" dedi.

Son zamanlarda esnafın mağdur olmasına neden olan dolandırıcılık olayları nedeniyle yazılı bir açıklama yapan ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, "Esnaf ve sanatkarlarımızın iyi niyetini istismar eden dolandırıcılar, esnaf ve sanatkarlarımızı hedef haline getirmişlerdir. Derneğimize yapılan şikayetler ve basında çıkan haberlerden esnafımızın mağduriyetine neden olan hadiselerin artmakta olduğu gözlenmektedir. Ülkemizde elektirik, su, gaz gibi zorunlu ödeme yapılan tüketimler için bulundurulan tahsilat şubeleri mesai zamanı ile sınırlı tutulmakta, ticaretin devam ettiği saatlerde tahsilat şubeleri kapatılmaktadır. Ticaretin canlı olduğu, sosyal hayatın devam ettği saatlerde tahsilat şubelerinin kapalı tutulması; geçim zorluğu çeken ve iş yerinin başında bulunma mecburiyetindeki esnafımızı mağdur etmektedir" dedi.

ESDER Genel Başkanı Çelikus, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Elektirik, su, gaz gibi zorunlu ödemeler de yaşanan sıkıntılar nedeniyle esnafımıza gelen kimi şahıslar; 'ilgili kurumlarla sözleşme yaptık, tahsilata yetkiliyiz' diyerek esnaf kitmemize asılsız belgeler imzalatarak dolandırmaktadır. İstismar ve maduriyetlerin kaynağını elektirik, su ve gaz gibi halkımız ve esnafımızın kullandığı tüketim maddelerinin ödeme zamanlarının kısıtlığı ve ödeme noktalarının azlığı oluşturmaktadır. Bazı belediyelerin gaz bedellerinin tahsilatında uyguladığı gibi, tahsilat sürelerinin mesai ile sınırlı tutulmaması, ticaretin canlı şekilde devam ettiği saatlere çekilmesi ve tahsilat şubelerinin artırılması halinde bu tür mağduriyetlere imkan verilmeyecektir. Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Merkezi olarak konunun takibi ve sorunun çözümü için ilgili kuruluşlar nezdinde yaptığımız girişimler sürmektedir. İlgili kurumların bir an önce tedbir alması halinde esnaf ve sanatkarın maduriyeti sona erecektir. Esnaf ve sanatkarımızın bu tür vakalarla karşılaşması halinde mutlaka ilgili kuruluşlarla yapılan yetki belgelerinin görülmesi ve ilgili kuruluşlarden teyit alması gerekmektedir. Öte yandan da madur olanların konuyu yakından takip eden ESDER'e iletmeye devam etmeleri en azından sorunun azalmasına neden olacaktır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title