Haberler

İstanbul: "endüstriyel Kirlenme Kontrolü" Sempozyumu

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya, çevre konusunda denetim mekanizması ile ilgili yapılan eleştirilere, "Personel sıkıntısı olduğu için denetim sıkıntısı olabileceğini kabul ediyorum" şeklinde cevap verdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen "Endüstriyel Kirlenme Kontrolü" sempozyumu, üniversitenin Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Sempozyumda Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya'nın yanı sıra İTÜ İnşaat Fakültesi Dekanı Derin Orhon, İTÜ Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Cumali Kınacı, İstanbul Sanayi Odası Çevre İhtisas Kurulu Başkan Vekili Fikret Tanrıverdi ve çok sayıda öğrenci hazır bulundu.

İTÜ İnşaat Fakültesi Dekanı Derin Orhon, yaptığı konuşmada, devletin denetim mekanizmasını işlemediğini belirterek, "Çorlu deresine 2 kilometre yaklaştığımızda koktuğunu fark edebiliyoruz. Bu da devletin denetim mekanizmasının çalışmadığını gösteriyor. Demek oluyor ki denetim mekanizmasının yeniden düzenlenmesi gerekiyor" dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya ise yaptığı konuşmada, Derin Orhon'un eleştirilerine cevap verdi. Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya, "Denetim konusunda denetim zafiyeti ile ilgili olarak yapılan eleştiri ile ilgili şunu belirtebilirim. En büyük sıkıntımız personel sıkıntısıdır. Personel sıkıntısı olduğu için denetim sıkıntısı olabileceğini kabul ediyorum. Fakat 100-150 kadar personel alacağımızı buradan söylüyorum. Elimizde olan personeli de fazla zorladığımızda işten ayrılma durumuna geliyorlar. Bizler yetişmiş adamlarımızı kaybetmemek için personelin üzerine fazla gidemiyoruz" diye konuştu.

Bakanlığın çevre haftasıyla ilgili kutlamalar yapıldığını belirten Sarıkaya, "Bu kutlamaları kendi aramızda yapıyoruz. Fakat bu durumu değiştirerek kutlamaları yurt geneline yaygınlaştırmamız gerekiyor. Şimdilerde Çevre Bakanlığı traktör dağıtan bakanlık olarak biliniyor. Artık ödeneğin azalması sebebiyle bu durum değişti. Belediyelere çevre ile ilgili ödenekler dağıtıldığında, ödeneklerin değişik yerlere harcandığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title