Haberler

İstanbul: Eminönü'nde Çocuklara Cinsel Taciz İddiası

Unkapanı'nda mendil satıcısı 3 kıza cinsel istismarda bulundukları öne sürülen şahıslardan 3'ü tutuklandı. Tacizle suçlanan zanlılardan biri cinsel gücünün olmadığını iddia etti.

Unkapanı İMÇ Blokları'nda cinsel tacize uğradıkları iddia edilen 8, 10 ve 11 yaşlarındaki üç kız çocuğu bugün sabah saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne getirildi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Faruk Kurtoğlu, psikolog eşliğinde çocukların ifadesini aldı. Ş.E. adlı çocuk, taciz olayının son birkaç aydır yaşandığını iddia etti. İkisi kardeş olduğu belirtilen kız çocukları Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeden götürüldü. Çocukların ayrılmasının ardından zanlılar S.T.Ç. , S.S., İ.Ç., ve M.S. İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Savcılıkta ifadesi alınan şüpheliler tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemede ifade veren S.T.Ç., bir müzik firmasında muhasebeci olarak çalıştığını belirterek, "Ancak 5214 no'lu büronun arka kısmının depo olarak kullanılmaktadır. Bu işyerinde bulunan porno CD'leri kimin getirdiğini bilmiyorum. İMÇ'de mendil satan, kağıt toplayan, yardım isteyen çok sayıda çocuk vardır. İşyerimize de geliyorlardı. Bu çocukları tanımam. Hayatımda hiç görmedim. Diğer şüpheliler arasında 'Arap' lakaplı tuvaletçi dışında kimseyi tanımam. Ayrıca ben neden yakalandığımı dahi bilmiyorum" derken, S.S. 'İMÇ 2 Blok'ta 15 yıldır makine ve malzeme getirip götürürüm. Çocuklardan sadece birini tanıyorum. Bu çocuklar 4-5 kişi gezerler. İşyerlerini dolaşıp para toplarlar. İMÇ bloklarında sabah gezerken polis beni yakaladı. Çocukları taciz etmem söz konusu değil. Mekanım yok. Çocuklar yanıma gelir büfede alışveriş yaparlar. Otururlar şakalaşırlar. Çocuklar beni şahsen tanıyorlar. Zaman zaman harçlık verdiğim olmuştur. Çocuklarla cinsel ilişkim olmadı. Yaklaşık 4 yıldır cinsel gücüm yoktur. Cinsel gücüm olduğu kanıtlansın cezaya razıyım" diye konuştu.

İ.Ç. adlı sanık ise 20 yıldır İMÇ'de çaycı olduğunu belirtti ve zaman zaman çocuklara para verdiğini söyledi. Suçlamaları reddeden diğer zanlı M.S. de ifadesinde İMÇ'de 10 senedir tuvaletçilik yaptığını söyleyerek, "Çocukları tanıyorum. Ancak hepsini kovuyordum. Çünkü masayı karıştırıyorlardı. Esnaf nasıl çalıştığımı bilir. Orada çalıştığımı istemeyenler de vardı. Çocuklar bir kadınla geliyorlardı tuvalete girip para vermiyorlardı. Onlara da bağırmıştım'' dedi.

Savcıya ifade veren zanlılardan S.S., İ.Ç. ve M.S., ''cinsel istismar'' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. S.T.Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title