Haberler

İstanbul: Dyh'den Prosiebensat1. Media Ag Hisselerinin Satış İhalesi ile İlgili Açıklama

Doğan Yayın Holding A.ş. (Dyh), German Media Partners L.p.'nin (Gmp), Sahibi Olduğu Prosiebensat1. Hisselerinin Satışının İhaleye Katılan Diğer Şirketlerden Birine Yapılacağını Bildirdi.

Doğan Yayın Holding A.Ş. (DYH), German Media Partners L.P.'nin (GMP), sahibi olduğu ProSiebenSat1. hisselerinin satışının ihaleye katılan diğer şirketlerden birine yapılacağını bildirdi.

Doğan Yayın Holding A.Ş. (DYH), ProSiebenSat1. Media AG hisselerinin satış ihalesi ile ilgili yaptığı açıklamada, German Media Partners L.P.'nin (GMP), sahibi olduğu ProSiebenSat1. hisselerinin satışının ihaleye katılan diğer şirketlerden birine yapılacağını DYH'ye bildirdiği belirtildi. Açıklamada, "20 Kasım 2006 tarihinde yapılan açıklama ile duyurulduğu üzere, DYH, Almanya'nın en büyük özel televizyon şirketi ProSiebenSat.1 Media AG'nin çoğunluk ve yönetim hakkına haiz, sermayesinin yüzde 50.5'ini temsil eden ve German Media Partners'a (GMP) ait olan hisselerin tamamının blok satışı ile ilgili olarak açılan ihale sürecine katılmış ve 20 Aralık 2006 tarihinden itibaren açılan veri odalarında yapılan inceleme çalışmalarının ve şirket yönetimi ile yapılan birebir görüşmelerin tamamlanmasını takiben, 12 Aralık 2006 tarihinde ihaleye katılan üç şirketten biri olarak fiyat teklifini kapalı zarf usulü ile iletmiştir. İhale tekliflerinin değerlendirmesini takiben bugün, ProSiebenSat1.'ın GMP'ye ait olan hisselerinin satışının ihaleye katılan diğer kuruluşlardan birine yapılacağı kararı, German Media Partners L.P, yetkilileri tarafından DYH'e bildirilmiştir" denildi.

DYH CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ da, kararla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"ProSiebenSat1., Avrupa'daki konumu ile önemli bir medya kuruluşu. Bu girişim, DYH'nin Avrupa ve gelişen pazarlardaki stratejik konumlandırılması hedefiyle çıktığımız yolda önemli fırsatlardan biriydi. İhaleyi kazanan kurumun satın alma sürecini başarıyla tamamlamasını diliyoruz.İnceleme çalışmalarımız süresince, GMP ve ProSiebenSat1. yönetiminin olumlu yaklaşımı, danışman kuruluşların ve ekibimizin yoğun ve özverili çalışmaları için müteşekkirim. Bu çalışmamız, Doğan Yayın Holding'in bu ölçekte bir medya kuruluşunun satın alınmasına yönelik yaptığı ilk atılımdır, ancak son değildir. Avrupa ve gelişmekte olan ülkelerdeki yatırım fırsatlarını değerlendirmeye devam ediyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title