Haberler

İstanbul: Dolandırıcı Piyanistin Yargılanması

Yakın çevresinden topladığı paraları borsada değerlendireceğini söyleyen ancak paraları geri vermeyen piyanist hakkında savcı görüşünü açıkladı. 655 bin 500 YTL ve 32 bin doları alarak arkadaşlarını dolandıran piyanistin "güveni kötüye kullanmak" suçundan yargılanması istendi.

Yakın çevresinden topladığı paraları borsada değerlendireceğini söyleyen ancak paraları geri vermeyen piyanist hakkında savcı görüşünü açıkladı. 655 bin 500 YTL ve 32 bin doları alarak arkadaşlarını dolandıran piyanistin "güveni kötüye kullanmak" suçundan yargılanması istendi.

Piyanist olarak çalıştığı 5 yıldızlı otelde, iş arkadaşlarından borsada değerlendireceğini söyleyerek aldığı paraları geri vermeyerek "dolandırıcılık yaptığı"öne sürülen sanığın yargılanmasına İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada, tutuklu sanık Hüseyin Akçaylı hazır bulunurken, Savcı Fethi Türkmen esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Sanığın bir kısım müdahillerle aynı yerde çalıştığını belirten Savcı Türkmen, bazı müdahillerin de bu insanların yakınları olduğunu söyledi. Savcı görüşünde, "Sanığın zaman içinde İMKB'de almış olduğu hisse senetlerinden çok para kazanacağını söyleyerek müdahillerden çeşitli şekillerde para aldığı daha sonra paraları iade etmeyerek ortadan kaybolduğu bu suretle güveni kötüye kullanmak suçunu zincirleme şekilde işlemiş olduğu anlaşıldı" dedi. Mütalaada bu nedenle sanık Akçaylı'nın 12 yıla kadar hapsi istendi. Duruşma, dosya eksikliklerinin giderilmesi için ertelendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Hüseyin Akçaylı'nın piyanist olarak çalıştığı oteldeki 21 iş arkadaşından İMKB'de değerlendireceğini söyleyerek "kar vaadiyle" 655 bin 500 YTL ve 32 bin dolar topladığı öne sürülüyor. Sanığın ortadan kaybolması üzerine çalışma arkadaşlarının şikayetçi olduğu belirtilen iddianamede, Akçaylı'nın "dolandırıcılık" suçunu düzenleyen ve 2 ile 7 yıl arasında hapis cezası öngören TCK'nın 158. maddesinin j bendinin 21 müşteki için ayrı ayrı uygulanarak cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title