Haberler

İstanbul: Doğuş Holding Doğu Avrupa Bankacılık Pazarında Büyüme Hedefliyor

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk Romanya ve Rusya Pazarında Kurumsal Bankacılığı Bireysel Bankacılığa Taşımayı Planladıklarını Söyledi.

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk Romanya ve Rusya pazarında kurumsal bankacılığı bireysel bankacılığa taşımayı planladıklarını söyledi.

Dünya Ekonomik Formu Türkiye Zirvesinde İhlas Haber Ajansı'nın sorularını yanıtlayan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk Türkiye'nin daha fazla tanıtılması açısından bu toplantının çok büyük önem arz ettiğini, buna benzer toplantıların Türkiye'nin son beş yılda yaptıklarının sadece yurtdışında değil yurt içinde de daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacağını düşündüğünü söyledi.

Şahenk, bu toplantılarla birlikte önemli şahsiyetlerin Türkiye de bir araya gelmesi ve belli şekilde Türkiye'nin Avrupa'yı ve Dünyayı tartışma olanağı bulmasının, Türkiye'nin nereye geldiğini göstermesi açısından önemli olduğunu belirtti.

Yurtdışındaki Romanya, Rusya ve Ukrayna pazarlarındaki büyüme faaliyetleriyle ilgili görüşlerini açıklayan Şahenk, "Biz zaten senelerdir Romanya da bankacılık alanında faaliyet gösteriyoruz. Bu pazarda daha da büyümemiz gerektiğine ve orada yapmış olduğumuz kurumsal bankacılığı, bireysel bankacılığa taşımamız gerektiğine karar verdik. Rusya pazarında da faaliyet gösteriyoruz. Rusya'da Garanti bankasını sahip olduğu bir Rus banksı var. Garanti Bankası'nın bilhassa bireysel bankacılıkta son 4-5 sene içinde yapmış olduğu atak ve kullandıkları ürün ve hizmeti buralara taşıma kararı aldık" dedi.

Ukrayna piyasasının kendileri için tamamen yeni bir piyasa olduğunu belirten Şahenk "Şu anda Ukrayna piyasasını incelemeye almış durumdayız. Hayırlısı olsun diyelim" dedi.

Doğu Avrupa pazarında banka satın alacaklarına dair daha önce basında yer alan haberlerin hatırlatılması üzerine Şahenk "Burada şunu açıklamamda fayda var. İlla öyle bir büyümenin satın almayla olacağı şeklinde bir durum söz konusu değil. Biz örgütümüzü organik olarak büyületebileceğimiz bir yeniden yapılanmaya da gidebiliriz. Şu anda fırsatlara bakıyoruz ama kendi kendimize şubeleşme ağını genişletmeye başladık" dedi.

Doğuş Grubunun enerji sektörü hedeflerine de değinen Şahenk, Türkiye'de özelleştirilebilecek projeler için çok iyi hazırlandıklarını, bunu için dört ayrı kurumun bir araya gelmesi ile oluşturulan çok iyi bir ortaklık kurduklarını kaydetti. Özelleştirme için hazır olduklarını belirten Şahenk özelleştirmenin çıkaracağı takvime göre fırsatları beklediklerini ve fırsatları değerlendirmek için de gerekli "öz kaynağa" ve "know-how"a sahip olduklarını vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title