Haberler

İstanbul: Devlet Bakanı Atalay Kırım'a Gitti

Devlet Bakanı Beşir Atalay, Hem Türk Devletleri Hem Değişik Devletler İçindeki Türk Topluluklarıyla İyi İlişkiler Kurmanın Hükümet Olarak Önem Verdikleri Bir Öncelik Olduğunu Söyledi

Devlet Bakanı Beşir Atalay, hem Türk devletleri hem değişik devletler içindeki Türk topluluklarıyla iyi ilişkiler kurmanın hükümet olarak önem verdikleri bir öncelik olduğunu söyledi

Çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Ukrayna'nın Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne giden Devlet Bakanı Beşir Atalay, hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Atalay, hükümet olarak Türk Cumhuriyetleri ve yakın komşularıyla siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkileri hızla geliştirdiklerini söyledi.

Türkiye olarak Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve eğitim alanlarında önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Atalay, şöyle konuştu: "Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) tarafından Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Eğitim Altyapısına Destek Projesi kapsamında bakım ve onarımları tamamlanan Büyük Onlar Milli Mektebi, Kalay Milli Mektebi ve Eski Kırım Milli Mektebi'nin açılışlarını yapacağız. Burada hedefimiz Kırımlı çocukların daha iyi okullarda okuması ve daha iyi yetişmesidir."

Kırımlılar'ın yakın tarihte büyük acılar çektiğini hatırlatan Atalay, sözlerine şöyle devam etti: "Onların şehirleşmesine su, eğitim, sağlık alt yapılarına ve konut alımı şeklinde yerleşimlerine destek veriyoruz. Kırım'da TİKA'nın yeni ofisinin açılışını yapacağız. Ayrıca, Kırım Tatarları Milli Meclisi'nin cuma günü yapılacak kurultayında da bir konuşma yapacağım. Hedefimiz, Kırım ile Türkiye'nin bağlarını daha yakın tutmak, yardımlaşmayı canlı tutmak ve oradaki kardeşlerimiz için yapabileceğimiz ne varsa yapmaktır. Hem Türk devletleriyle hem değişik devletler içindeki Türk topluluklarıyla iyi ilişkiler kurmak hükümet olarak bizim çok önem verdiğimiz bir önceliktir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title