Haberler

İstanbul: Deri Show Tüyap'ta Başladı

2005 Yılında Gerçekleştirdiği 1 Milyar 40 Milyon Dolarlık İhracat Gelirini, 5 Milyar Dolara Çıkartmayı Hedefleyen Türk Deri Sektörü, Hedefine Ulaşmak İçin Tasarım ve Teknolojiye Yönelik Yatırımlarını Artırıyor. Sahip Olduğu Kapasite Bakımından Avrupa'da İkinci Ülke Konumunda Bulunan Türk Deri Sektörü, Beylikdüzü Tüyap'ta Gerçekleştirdiği 4. İstanbul Deri Fuarı ile Gövde Gösterisi Yaptı. Fuar, 9...

2005 yılında gerçekleştirdiği 1 milyar 40 milyon dolarlık ihracat gelirini, 5 milyar dolara çıkartmayı hedefleyen Türk Deri Sektörü, hedefine ulaşmak için tasarım ve teknolojiye yönelik yatırımlarını artırıyor. Sahip olduğu kapasite bakımından Avrupa'da ikinci ülke konumunda bulunan Türk Deri Sektörü, Beylikdüzü TÜYAP'ta gerçekleştirdiği 4. İstanbul Deri Fuarı ile gövde gösterisi yaptı. Fuar, 9 Aralık tarihine kadar devam edecek.

Türk Deri Konfeksiyon Sanayicileri, dünyayı büyüleyen tasarımlarıyla büyük bir şova merhaba dedi. 7 Aralık'ta başlayan ve 9 Aralık 2006 tarihine kadar TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde sürecek olan 4. İstanbul Deri Fuarı, hem Türk deri ve deri hazır giyim sektörünün tasarımda ulaştığı son noktayı tanıtacak, hem de Türk tekstil ve konfeksiyon sektörü içindeki vazgeçilmez önemini bir kez daha vurgulayacak. Açılışta Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in yanı sıra, Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Kadir Uludüz ile Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Başkanı Şahin Eroğlu da hazır bulundu.

Derinin, Anadolu topraklarında 9 bin yıllık bir geçmişi olduğunu söyleyen Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, "Deri tanıtım grubunun kurulmasının yanı sıra sektörde eğitime yönelik yapılan çalışmaların sonuçlarını almaya başladık" dedi. 2006 yılında ihracatta yüzde 11 oranında artış olduğunu kaydeden Tüzmen, ihracattaki artış hızı bakımından dünyanın sayılı ülkeleri arasında olduklarını belirterek, "Türkiye'nin marka ve moda yaratmak için en önemli sektörlerinden birinin deri olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Sahip olduğu kapasite bakımından Avrupa'da ikinci durumda bulunan Türk deri ve deri hazır giyim sektörünün, 2005 yılındaki ihracatı 1 milyar 40 milyon dolar. Dünya deri ticareti ise 128 milyar dolarlık pazar pastasına sahip bulunuyor. Bu pazarda önemli bir mücadele veren Türkiye deri sektörü 5 milyar dolarlık ihracat hedeflerine ulaşmak için tasarım ve teknolojiye büyük ölçüde yatırım yapıyor. Özellikle Avrupa ve Amerika'da büyük rağbet gören Türk deri mamulleri ve konfeksiyon ürünleri bu fuar kapsamında, son yenilikler ve deri modasında 2006-2007 sezonunun trendleriyle karşımıza çıkacak. Artı F Organizasyon iş birliği ile TÜYAP tarafından organize edilen 4. İstanbul Deri Fuarı, Türkiye Deri Vakfı şemsiyesi altında, Türkiye Deri Konfeksiyoncular Derneği, Türkiye Deri Sanayicileri Derneği, Ege Bölgesi Deri Sanayicileri Derneği, Bursa Deri Sanayicileri Derneği, Çorlu Deri Sanayicileri Derneği, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçılar Birliği ile diğer deri derneklerinin ve sektör kurumlarının aktif desteğiyle düzenleniyor.

Deri ve kürk konfeksiyon, deri, deri kimyasalları, deri makineleri ve aksesuar sektörünün öncü firmaları bu yıl da fuardaki başarılı organizasyonlarıyla seslerini dünya çapında duyurmaya hazırlanıyorlar. 1990'lardan bu yana uluslararası arenada başarılı bir çıkış yakalayan Türk deri sektörüne destek veren TÜYAP, İstanbul Deri Fuarı ile sektör kuruluşlarının uluslararası ticaret hedeflerini yükseltmesine, yeni pazarlar oluşturmasına ve müşterileriyle buluşmasına öncülük etmeyi hedefliyor. İhracatının önemli bir bölümünü Rusya, Ukrayna, Kazakistan başta olmak üzere Orta ve Kuzey Avrupa, Japonya, Hindistan, Pakistan, Ortadoğu ülkeleri, Amerika ve Kanada'ya yapan sektör, fuar kapsamı boyunca yapacağı etkinliklerle de Türk deri kalitesini ve modasını dünyaya bir kez daha kanıtlayacak. Fuarda ürünlerini sergileyecek katılımcılar arasında; deri konfeksiyon üreticileri, kürk konfeksiyon üreticileri, deri üreticileri (küçük ve büyük baş, giysilik), kürk üreticileri (kuzu ve koyun kürk), ham dericiler, deri kimyasalları, deri ve kürk işleme makineleri, konfeksiyon makineleri, finisaj tesisleri, aksesuarlar, yan sanayiciler, tasarımcılar, sektör dernekleri ve sektör yayınları yer alacak. 2006 yılı başında düzenlenen 3. İstanbul Deri Fuarı'na 21 ülkeden 347 firma katılırken, yaklaşık 24 bin sektör temsilcisinin ziyaret ettiği fuar ziyaretçilerinin 2 bin 175'ini ise yabancı konuklar oluşturdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title