Haberler

İstanbul: "Demirkapı" Operasyonu Davası

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'nün "Demirkapı" Operasyonunda Esenyurt'ta Ele Geçirilen 4 Ton 188 Kilo Baz Morfinle İlgili Davaya Devam Edildi.

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'nün "Demirkapı" operasyonunda Esenyurt'ta ele geçirilen 4 ton 188 kilo baz morfinle ilgili davaya devam edildi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık N.K. ile tutuklu sanıklar U.Ç. T.D. ile tutuksuz sanıklar A.S.ve M.K. katıldı. Duruşmada esas hakkında mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Süleyman Ersöz, U.Ç.'nin 2002 yılında tutuklu olduğu dönemde uyuşturucu ticareti organizasyonunu bacanağı vasıtasıyla yönettiğini belirtti. Savcı Ersöz, U.Ç.'nin deşifre olmamak için diğer sanıklarla irtibata geçmediğini belirterek, bu işi bacanağı T.D.'nın yürüttüğünü anlattı.

Savcı Ersöz, sanıkların aynı dönemde ellerinde 4 ton 188 kilo 864 gram baz morfin bulunduğunu, bu baz morfinin operasyonun yapıldığı 29 Mart 2004 tarihine kadar 2 yıl bir depoda saklandığını da belirtti.

Sanıklar U.Ç., T.D., A.S., N.K. ve M.K.'nın örgüt faaliyeti kapsamında eroin ticareti yaptıklarını belirten Ersöz, bu sanıkların lehlerine olan yeni TCK'nın 188. maddesi uyarınca 11 ile 33.5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Savcı Ersöz, sanıklar M.K., Ş.B. ve M.B.'ın ise beraatına karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, sanıklar ve sanık avukatlarının mütalaaya karşın savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı erteledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title