Haberler

İstanbul: Demir Kanat Defilesi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Atatürk'ün Cumhuriyet'in kurulduğu günden 10. yıla varıncaya kadar demiryollarında başlattığı hamlenin bir yenisini de hükümetimiz döneminde başlatmış bulunuyoruz'' dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Atatürk'ün Cumhuriyet'in kurulduğu günden 10. yıla varıncaya kadar demiryollarında başlattığı hamlenin bir yenisini de hükümetimiz döneminde başlatmış bulunuyoruz'' dedi.

TCDD'nin kuruluşunun 150. yılı kapsamında, modacı Faruk Saraç tarafından tasarlanan TCDD personel kıyafetleri, Sirkeci Garında düzenlenen ''Demir Kanat'' defilesiyle tanıtıldı. Defileye Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Muammer Güler, TCDD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Karaman, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ve çok sayıda davetli katıldı. Faruk Saraç tarafından tasarlanan demiryolları personel kıyafetlerinin tanıtım defilesi manken Sinemis Candemir'in sunumuyla başladı. Ardından perona yanaşan bir trenden inen mankenler, defilenin sunumuna geçti. Defilede, tren şefi, makinist, tren teşkil ve hareket memuru, gar müdürü, kondüktör, hostes, yataklı servis görevlisi, gişe ve danışma memuru ile tren odacısı gibi unvanlardaki personel için tasarlanan yazlık-kışlık kıyafetler, aralarında Atilla Saral, Hande Subaşı, Şebnem Azade, Murat Mısırlı'nın da yer aldığı mankenler tarafından sunuldu. Bu arada, TCDD'nin logosu kullanılarak, bay ve bayan için ayrı ayrı ikişer adet numune olarak hazırlanan 159 parça ürün, TCDD'nin internet sitesi ve garlara konulan sandıklarla halkın seçimine sunulacak. Defilede bir konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 150. yılında demiryollarının bir değişim ve dönüşümü başlattığını belirterek, bu çerçevede insanların yükünü taşıyan, hatıra, acı ve sevinçlerine ortak olan kuruluşun, halkın özlediği hizmetleri en iyi standartta verebilmesi için çalıştıklarını anlattı. Yıldırım, kurumda değişim ve dönüşüme yolcularla 24 saat iç içe olan personelden başladıklarını dile getirerek, ''Demiryollarının amacı; halkımızın özlediği hizmeti vermek, geçmiş 50 yılın unutulmuşluğunu, ihmalini hafızalardan silmektir'' dedi. Faruk Saraç tarafından tasarlanmış kıyafetlere ilişkin beğenisini de ifade eden Yıldırım, Saraç'a teşekkür plaketi verdi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, çıkışta, gazetecilerin defileye ilişkin soruları üzerine, demiryollarını yeniden Türk halkının gündemine getirerek, yıllarca devam eden ihmale son vermek istediklerini kaydetti. Yıldırım, demiryolu personelinin de kılık kıyafetiyle bir yenilenme içine girdiğini belirterek, tasarlanan modellerin TCDD'nin web sitesinden ve garlarda halkın beğenisine ve oyuna sunulacağını, yeni personel kıyafetlerini halkın seçeceğini söyledi. Trenlerin görüntüsüne ilişkin bir değişim olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine de Yıldırım, trenlerin görüntüsünün öncekiyle kıyaslanmayacak kadar güzelleştiğini, beyaz, kırmızı ve lacivertin demiryollarının artık belirleyici renkleri olduğunu ifade etti. Yıldırım, ''Değişim sadece renk ve kıyafetlerde değil hizmet anlayışıyla beraber gerçekleşecek. 50 yıllık kaybı önümüzdeki 10-15 yıl içinde kapatıp, demiryollarını tekrar ülkenin gündemine oturtmayı amaçlıyoruz. Atatürk'ün Cumhuriyetin kurulduğu günden 10. yıla varıncaya kadar demiryollarında başlattığı hamlenin bir yenisini de Hükümetimiz döneminde başlatmış bulunuyoruz'' diye konuştu.

Bakan Yıldırım, yeni tasarlanan kıyafetlerin personel tarafından Ekim ayından itibaren giyilmeye başlanacağını ifade etti. Demiryollarında yapılan çalışmalara da dikkat çeken Yıldırım, 100 yıldır bakımı yapılmamış hatların bakımının yapılmaya başlandığını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title