Haberler

İstanbul'dan Bayburt'a Kardeşlik Kahvaltısı

Vali Ali Hamza Pehlivan, " İstanbul'dan Bayburt'a Kardeşlik Kahvaltısı" programına katıldı.

Vali Pehlivan, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği ile Beylikdüzü İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Kadın Kolları koordinasyonunda ihtiyaç sahiplerine destek temin etmeye yönelik olarak Esenler Kültür Merkezi'nde düzenlenen "İstanbul'dan Bayburt'a Kardeşlik Kahvaltısına katıldı.

Kahvaltı sonrası 'Kardeşlik' temasıyla düzenlenen organizasyonda emeği bulunanlara teşekkür eden Vali Pehlivan, "Başlık iyilik ve kardeşlik olunca gözümüzün önüne dünyada yaşanan olumsuzluklar, sıkıntılar, yetim çocuklar, türlü çeşit mağduriyetler yaşayan insanlar geliyor. Onlara hep birlikte ne kadar çok el uzatabilirsek kendimizi o ölçüde insan vicdanen rahat hissedebiliriz. Kıyıya vuran deniz yıldızlarını tekrar suya atmak için çaba gösteren insan misali bir kişiye dahi ulaşabilirsek ne mutlu. Dünyanın var oluşundan bugüne hayır ile şer bir yarış içerisinde. Yaşanan insani krizlerin büyüklüğü şer cephesinin yoğun bir gayret içerisinde olduğunu gösteriyor. Fakat bizlere düşen de hayır cephesinde safımızı tutup bu safta yer aldığımızın bir göstergesi olarak hayır ve kardeşlik kanallarını sonuna kadar açmaktır" diye konuştu.

Vali Pehlivan geçtiğimiz yıl Bayburt genelinde düzenlenen İyilikte Yarışan Sınıflar projesini hatırlatarak, "O zaman arkadaşlara bu projenin sadece belirli sınıf ya da okullarda değil bütün eğitim kurumlarında uygulanması hatta bununla da yetinmeyerek bütün kamu kurumlarımızda uygulanması çağrısında bulunduk. İlimizde herkesi imkanları ölçüsünde katkı sunmaya davet ettik. Tabi bu yardımları rakamlarla ifade etmek belki çok doğru olmayabilir; çünkü biri de değerlidir bini de değerlidir. Fakat Bayburt'un nüfusuna oranla bu projede birinci olması hepimizi gururlandırdı. Elde ettiğimiz sonuçları değerlendirerek bu konuyu yeniden ele aldık ve çağrımızı bu yıl da yeniledik. Çünkü her hangi bir konuda bir aşama kat ettiyseniz onu sürdürülebilir kılmak o aşamaya gelmek kadar önemlidir. Biliyoruz ki ülkemiz Cumhurbaşkanımız önderliğinde TİKA, AFAD gibi kamu kurumlarının ve kamu yararına çalışan Türk Kızılay'ı, Diyanet Vakfı, İHH gibi dernek ve Vakıfların katkılarıyla dünyada nüfusuna oranla en çöm insani yardım yapan ülkedir. Bununla gurur duyuyoruz. Bu bizim devlet, millet ve toplum geleneğimizde var olan bir haslet. Ne mutlu ki bu hasleti halen daha yaşayan ve yaşatan bir ülkeyiz" dedi.

Programda Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş de bir konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Program kapsamında çeşitli sunumlar yapıldı. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

İstanbul Bayburt Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title