Haberler

İstanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İstanbul Ortaköy'de bir gece kulübüne düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İstanbul Ortaköy'de bir gece kulübüne düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Karaman, yayımladığı mesajında, olayın derin üzüntüsünü hissettiklerini belirtti. Türkiye'nin son yıllarda attığı önemli adımlar olduğunu vurgulayan Karaman, şunları kaydetti:

"Ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma çabaları, huzur ve kardeşlik ortamının yeniden tesisi, gerek iç gerekse dıştaki düşmanlar ve bunların uzantıları tarafından gerçekleştirilen hain saldırılarla engellenmeye çalışılmaktadır. İstanbul'da yaşanan son saldırı da bunun en net kanıtıdır. Bilinmelidir ki kirli ve kanlı oyunlarla birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmaya çalışanlar emellerine asla ulaşamayacaklardır. Gerçekleştirilen bu hain saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu duygularla biri emniyet mensubu olmak üzere saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

MÜSİAD Rize Başkanı Mahmut Dabak ise 2017 yılının ilk saatlerinde İstanbul'da yaşanan hain ve alçak terör saldırısıyla yine Türkiye'nin canının yandığını belirtti.

Sorumluların en kısa sürede ortaya çıkarılacağına inancının tam olduğuna vurgu yapan Dabak, şu ifadeleri kullandı:

"Terör örgütleri ve onların uzantıları, farklı yöntemlerle ülkemizi hedef almaya ve bölgedeki varlığımızı sabote etmeye devam etme niyetindeler. Savunmasız insanlar üzerine yapılan saldırı cinayet ve katliamdır. Teröristlerin hedefinin mekanlar olmadığını, insanları, ülkeleri, milletleri ve insanlığı hedef aldığını görüyoruz. Yaşanan bu terör saldırısını diğer olaylardan ayıran en önemli farkı toplumda fitne oluşturmaktır. Gün terörün her çeşidine karşı milletçe kenetlenme günüdür. Hiçbir Müslüman vicdanın asla kabul etmeyeceği bu katliamı yapanları şiddetle lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Hüseyin Karaman İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title