Haberler

İstanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler

ZONGULDAK/ İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısı, Zonguldak ve Bolu'da protesto edildi.

ZONGULDAK/ İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısı, Zonguldak ve Bolu'da protesto edildi.

Zonguldak'ta, Şoförler ve Otomobilciler Odası koordinasyonunda bir araya gelen sürücüler, Türk bayrağı astıkları araçlarıyla konvoy oluşturdu. İkinci Makas mevkisinden başlayan konvoya katılan taksi, halk otobüsü ve okul servisi şoförleri, korna çalarak kent merkezi ve Kozlu ilçesinde tur attı.

Oda Başkanı Osman Köksal Bahar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini hedef alan terör olaylarını lanetlediklerini söyledi.

Terör örgütü ve uzantılarının ülkeyi bölmek istediğini belirten Bahar, şöyle konuştu:

"Bugün birlik ve beraberlik zamanıdır. Bizler de bu birlik ve beraberliği göstermek, hain terörü lanetlemek için konvoy düzenledik. Şoförler olarak duygularımızı izah etmek istedik. Bugün askerimize, polisimize ne kadar şükretsek, yanlarında olduğumuzu göstersek azdır. Onlar bu vatan için ölüyorlar, gazi oluyorlar. Dik duruşumuzu göstermemiz lazım. Buradan şehitlerin ailelerine başsağlığı, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Konvoy, PKK ve teröre karşı bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün göstergesidir."

Zonguldak Kömürsporlu futbolculardan polislere ziyaret

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Zonguldak Kömürsporlu futbolcular ile Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Teknik Direktör Şenol Demir ve teknik heyet, İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ziyaret etti.

Futbolcular ve teknik heyet, burada görevli polis memurlarına karanfil verdi.

Caner, ziyarette yaptığı konuşmada, çevik kuvvetin, spor camiasıyla iç içe olduğunu söyledi.

Terör saldırılarını lanetlediklerini, buna karşı birlik ve beraberlik içinde kenetlenmek gerektiğini vurgulayan Caner, şunları kaydetti:

"Polislerimiz can verirken, sosyal paylaşım sitelerinde sevinç çığlıkları atan paylaşımlar var. Hükümetimiz bunları gözaltına alıyor ama yetmez. Hükümetimize çağrım, bu insanları tespit ederek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarsınlar. Biz her zaman devletimizin, polisimizin ve askerimizin yanındayız."

Takım kaptanı Suat Kerçin de saldırıyı kınadıklarını, polisin yanında olduklarını belirtti.

Ziyaretin ardından futbolcular ve teknik heyet, polis memurlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bolu'da gıyabi cenaze namazı

Bolu'da, Memur-Sen İl Temsilciliği öncülüğündeki sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, öğle namazı sonrası Demokrasi Meydanı'nda bulunan Saraçhane Cami önünde toplandı.

Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Koçak, grup adına yaptığı açıklamada, hain terör saldırısını şiddetle lanetlediklerini söyledi.

Koçak, "Analarının sevmeye doyamadığı can kuzuları, düğüne ve bayrama gider gibi cennete koştular. Onlar şehadete yürüdüler. Onlar, alemlere rahmet olarak gönderilen peygamber Hazreti Muhammed'in doğduğu gece, hep birlikte ona koştular. Cennette buluştular." şeklinde konuştu.

Saldırının yaşandığı gece tüm ülkenin sarsıldığını ifade eden Koçak, güvensizlik ve umutsuzluk ortamıyla huzur ve istikrarın bozulmak istendiğini, sosyal ve ekonomik düzenin sabote edilmeye çalışıldığını kaydetti.

Basın açıklamasının ardından gıyabi cenaze namazı kılınarak, şehitler için dua edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak İstanbul Beşiktaş Bolu Politika Güncel Haberler

title