Haberler

Istanbul'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Adıyaman'da, İstanbul'daki terör saldırısına tepki amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Adıyaman Lisesi önünde başlayan yürüyüşe, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Talha Gönüllü, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, sivil toplum kuruluş temsilcileri, vatandaşlar ve kadınlar katıldı.

Türk bayrakları ve sloganlar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Demokrasi Parkı önünde gıyabi cenaze namazı kılındı. Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, dua okudu.

Adıyaman Sivil Toplum Platformu adına konuşan Memur-Sen Adıyaman İl Başkanı Ali Deniz, terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceklerini söyledi.

Bu saldırılarla Türkiye'de kaos ve huzursuzluk ortamı oluşturmaya çalışıldığını ifade eden Deniz, şöyle konuştu:

"Dünyanın şer ittifakı emperyalistler can evimizden vurdu bizi. Bu alçak terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Biz buradayız ey gafiller, biz dün olduğu gibi yine meydanlardayız, gelin bombalarınızı patlatın, gelin, herbirimiz bu millet için bu vatan için defaten ölmek için hazırız. Tasmalarınızın ucundan tutan soysuz sahiplerinize deyin ki, bu milleti yıldıramazsınız, bu millet büyük Türkiye'yi kuracak, bu millet geleceğine sahip çıkacak."

Adıyaman'ın kendisine yakışanı yaptığını vurgulayan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Terör şebekelerini yönlendiren bütün güçlere "kahrolacaksın" diyen Erin, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'dan sonra bir ay boyunca devam eden ve Türkiye'nin dört bir tarafında teröre ve terörün iş birlikçilerine ve onları kumanda eden, ellerinde tutan güçlerin tamamına Türk milleti Kürt, Türk, Alevi ve Sünnisi ile gerekli cevabı vermiştir. O günlerde yine şunu ifade etmiştik. Bu saldırılar devam edecek. Milletimiz biraz daha bedel ödemeye devam edecek. Çünkü biz doğru istikametteyiz. Yeryüzüne kanı, gözyaşını ve zulmü her tarafa yaymaya çalışanlara karşı yükselen gür bir ses var. Zulüm nereden gelirse gelsin bu millet geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da bu zalimlerin karşısında dimdik durmaya devam edecek."

Milletin birliği ve beraberliğini kimsenin bozamayacağını belirten Erin, zerre kadar teröre karşı geri adım atılmayacağını kaydetti.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise terör örgütünü destekleyen devletleri de bildiklerini, bu terörün dönüp onları da vuracağını söyledi.

"Terörün dostu olmaz" diyen Kutlu, "Terör, darmadağın olacaktır. Kendilerini büyük gören devletler Allah'ın ve milletin gücü karşısında gerçek acıyı tadacaklardır. Hesap soracağız. Paşalarından da hesap soracağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Erin Hüsrev Kutlu Ali Deniz İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
title