Haberler

İstanbul'daki Terör Operasyonları

Bölücü Terör Örgütü PKK'ya Yönelik Düzenlenen 3 Ayrı Operasyonda, Biri Canlı Bomba Olmak Üzere 2'si Kadın 10 Kişinin Gözaltına Alındığı Bildirildi. Hastalığı Nedeniyle Gözden Çıkarılan Kadın Teröristin, Örgütün Üst Düzey Yöneticisinin Talimatıyla İstanbul'a Canlı Bomba Olarak Gönderildiği Ortaya Çıktı.

Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen 3 ayrı operasyonda, biri canlı bomba olmak üzere 2'si kadın 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Hastalığı nedeniyle gözden çıkarılan kadın teröristin, örgütün üst düzey yöneticisinin talimatıyla İstanbul'a canlı bomba olarak gönderildiği ortaya çıktı.

Operasyonlarda, geçtiğimiz yıl Bayrampaşa'da bir internet kafede gerçekleşen patlama neticesinde 1 kişinin ölmesi, 7'si polis 16 kişinin yaralanması olayının failleri de yakalandı. Bayrampaşa'daki internet kafede yaşanan olayda içeride bulunan tüm eşyaların patlamanın etkisiyle darmadağın olmasına rağmen duvarda asılı duran Türk bayrağının hiçbir şekilde zarar görmediğini belirten yetkililer, bu olayın kendilerini çok etkilediğini, bu nedenle bayrağın oradan alınarak emniyette muhafaza edildiğini

söyledi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bölücü terör örgütünün yurt dışında bulunan kamplarında bombalama, suikast ve sabotaj eğitimi aldıktan sonra sansasyonel eylemler gerçekleştirmek üzere İstanbul'a gönderilen örgüt mensuplarına yönelik Ümraniye, Gaziosmanpaşa, Eyüp ve Üsküdar'da 3 ayrı operasyonun düzenlendiğini, bu operasyonlarda 1'i canlı bomba olmak üzere 2'si kadın 10 kişinin yakalandığı bildirildi.

Düzenlenen ilk operasyon 20 Mayıs 2007 tarihinde Eyüp ve Gaziosmanpaşa'da gerçekleştirildi. Operasyonda örgütün bombalarını sevk ettiği belirlenen kadın kuryesi N.S. ile birlikte örgüt üyesi 4 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin üzerlerinde ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda patlayıcı madde düzeneği hazırlanmasında kullanılan malzemeler, 2 adet sapan, 3 adet kar maskesi, 186 adet metal bilye, sahte nüfus cüzdanı ve pasaport, örgütsel yayın ve dokümanlar, 100 ABD doları, 1 adet kuru sıkı

tabanca, cep telefonu ile çok sayıda sim kartları ele geçirildi. Geçtiğimiz günlerde ağır ceza mahkemesine çıkarılan bu kişilerden 3'ünün tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

22 Mayıs 2007 tarihinde düzenlenen ikinci operasyon Üsküdar, Gaziosmanpaşa ve Dudullu'da gerçekleştirildi. Canlı bomba olarak eylem yapmak üzere İstanbul'a gönderilen kadın terörist ile kendisine yardım ve yataklık yapan 2 örgüt mensubu eylem öncesi gözaltına alındı. Üsküdar'da yakalanan G.K. (35) adlı kadın teröristin örgütün askeri kanat sorumlusu "Erdal Bahoz" kod adlı F.H. tarafından bombalı eylem yapması için İstanbul'a gönderildiği ortaya çıktı. Sağlık problemleri nedeniyle Erbil'de 2 yıl tedavi

gören G.K.'nın iyileşmemesi üzerine örgüt tarafından gözden çıkarıldığı ve canlı bomba olarak seçildiği ortaya çıktı. Yakalanan bu kişilerin üzerlerinde ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda 3 bin 225 adet ABD doları, 26 bin Irak dinarı, örgütsel yayın ve dokümanlar, cep telefonu ile sim kartlar, pasaport ve nüfuz cüzdanları ele geçirildi. Emniyette sorgu ve işlemleri tamamlanan şahıslar, bugün Beşiktaş'taki İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Ümraniye ve Dudullu'da düzenlenen son operasyonda ise bölücü örgütün yurt dışındaki askeri ve siyasi kamplarında eğitim aldıktan sonra sansasyonel eylem gerçekleştirmek üzere İstanbul'a gönderilen 1 örgüt mensubu ile bu kişiye yardım ve yataklık yapan 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Bu kişilerin üzerlerinde ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler, 1 adet 9 mm çapında tabanca, 1 adet 7.65 mm çapında tabanca, 1 adet susturucu, 2 adet

şarjör, 72 adet dolu fişek, kırsal alandaki örgüt mensuplarına ait fotoğraflar, sahte nüfuz cüzdanı, örgütsel yayın ve dokümanlar ele geçirildi. Şahısların emniyette yapılan sorgulamaları sonucu 09 Şubat 2006 tarihinde Bayrampaşa'da bir internet kafede gerçekleşen patlama neticesi bir kişinin ölmesi, 7'si polis memuru olmak üzere 16 kişinin yaralanması olayı ile 10 Kasım 2005 tarihinde Fatih'de bir polis noktasına el bombası atılması olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edildi. Yetkililer Bayrampaşa

olayında eylemi gerçekleştiren E.B. adlı teröristin Ümraniye'deki hücre evinde yakalandığını ve yaklaşık 1 yıldır takip edildiğini belirtti.

Öte yandan, Bayrampaşa'daki internet kafede yaşanan olayda içeride bulunan tüm eşyaların patlamanın etkisiyle darmadağın olmasına rağmen duvarda asılı duran Türk bayrağının hiçbir şekilde zarar görmediğini belirten yetkililer, bu olayın kendilerini çok etkilediğini, bu nedenle bayrağın oradan alınarak emniyette muhafaza edildiğini söyledi.

(AS-RA-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title