Haberler

İstanbul'daki Olumsuz Hava Koşulları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da Etkili Olan Yağış Nedeniyle Oluşan 471 Şikayete İtfaiye ve İSKİ Ekiplerince Müdahale Edildiğini Bildirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da etkili olan yağış nedeniyle oluşan 471 şikayete itfaiye ve İSKİ ekiplerince müdahale edildiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün hava tahmini raporlarına göre, kentin sağanak yağışın etkisi altına gireceği belirtildi.

'Dün akşam saatlerinde başlayan yağışın, Salı gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor' denilen açıklamada, meteorolojik ihbarın alınmasıyla birlikte AKOM'un alarma geçerek su baskınlarına karşı ekiplerin bölgelerinde hazır bekletildiği kaydedildi.

Yağışın Ataşehir, Çekmeköy, Pendik, Ümraniye ve Tuzla bölgelerinde etkili olduğu ifade edilen açıklamada, dünden itibaren Göztepe'ye 56, Eminönü ve Kilyos'a 37, Kurtköy, Çavuşbaşı, Florya ve Sarıyer'e 32, Çatalca'ya 24,4, Büyükada'ya 28 ve İstinye'ye 24 kilogram yağışın düştüğü bildirildi.

Açıklamada, Pendik ve Tuzla bölgelerinde bazı iş yerleri ve evlerin zemin katlarını su bastığı, itfaiye ve İSKİ'nin 471 su olaya müdahale ettiği belirtilerek, İSKİ'nin 316 personel ve 116 araç, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğünün 533 personel ve 125 araç, itfaiyenin 1100 araç ve 570 personel, atık yönetiminin 40 personel ve 9 araçla muhtemel su baskınlarına karşı hazır beklediği kaydedildi.

(STN-NER-ZBD) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title