Haberler

İstanbul'daki İş Adamlarının "Fetö'ye Himmet" Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finansman sağlayıp örgüt adına himmet topladıkları ve kurdukları şirketlerde usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle Boydak ve Kaynak Holding eski yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 39'u tutuklu 135 sanığın yargılandığı davada, 15 sanğın tahliye...

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finansman sağlayıp örgüt adına himmet topladıkları ve kurdukları şirketlerde usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle Boydak ve Kaynak Holding eski yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 39'u tutuklu 135 sanığın yargılandığı davada, 15 sanğın tahliye edilmesi kararlaştırıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında oluşturulan binada yapılan duruşmada, gün boyunca sanık avukatlarının talepleri alındı.

Avukatların tahliye ve diğer taleplerine iliştin görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklardan Ali Arslan, Fatih Köstekci, Hacı Osman Kömmeci, İlker Coşan, Zarif Hanoğlu, Mustafa Feyyaz Doğan, Orhan Sayğın, Ömer Fuat Özçelik, Murat Şınoforoğlu, Şükrü Ayar, Veysel Kaynak, Faruk Kaynak'ın tahliyesini diğer tutuklu sanıkların ise bu hallerinin devamını istedi.

Taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Abdülkadir Kazaca, Ali Arslan, Ekrem Kaynak, Faruk Kaynak, Fatih Köstekci, Hacı Osman Kömmeci, İlker Coşan, Zarif Hanoğlu, Murat Şınoforoğlu, Mustafa Feyyaz Doğan, Orhan Sayğın, Ömer Fuat Özçelebi, Özkan Aktağ, Şükrü Ayar, Ülger Altunkaş'ın haklarında yurt dışı yasağı getirerek tahliyesini kararlaştırdı.

Diğer tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmeden mahkeme, adli kontrol tebdirleri kapsamında imza atan tutuksuz sanıkların bu tedbirinin kaldırılmasına, yurt dışına çıkış yasağı tedbirinin ise devamına karar verdi.

Mahkeme, tutuksuz sanıklardan Mahmut Sami Boydak ve Mehmet Çetintürk'ün savunmalarının alınmış olması nedeniyle ev hapsi olan adli kontrol tedbirinin kaldırılarak, bu iki sanık hakkında diğer adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını karara bağladı.

Mahkeme, bir sonraki duruşmanın 3, 4 ve 5 Ocak 2018'de yapılmasını kararlaştırdı.

Kaynak: AA / Güncel

Kaynak Holding İstanbul Silivri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title