Haberler

Balıkesir'de İstanbul'daki Asansör Faciasına Eylemli Tepki

Güncelleme:

Balıkesir'de KESK'e bağlı sendikaların üyeleri, İstanbul'da Torunlar Center İş Merkezi inşaatında yaşamını kaybeden işçiler için eylem yaptı.

Balıkesir'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikaların üyeleri, İstanbul'da Torunlar Center İş Merkezi inşaatında yaşamını kaybeden işçiler için eylem yaptı. Eylemde, mecliste görüşülecek olan Torba Yasa Tasarısı'nın taşeronlaştırmayı kaldırmadığını, aksine yaygınlaştırdığı vurgulandı. Torba Yasa Tasarısı ve işçi ölümleri protesto edildi.

Yeşilli Meydanı'nda saat 18.00'de düzenlenen eyleme, KESK üyeleri ile CHP, Balıkesir Demokrasi Platformu (BALDEP) üyeleri ve vatandaşlar da katıldı. KESK Balıkesir Dönem Sözcüsü Abdurrahman Bulut, Türkiye'de emekçilere 19'uncu Yüzyıl kölelik koşullarının dayatıldığını ve bunun sonuçlarını acı bir şekilde gördüklerini kaydetti. Bulut, "Soma'da işçilere yaşam odalarını bile çok görenlerle aynı zihniyeti paylaşanlar önceki gün yeni bir iş cinayetine daha imza attı. İstanbul'un ortasına dikilen rezidans inşaatındaki iş cinayetinde on işçi daha 'Taşeron Cumhuriyeti'ne kurban verildi. Bu katliam, işçilerin kanından beslenen taşeronlaştırma, sendikasızlaştırma başta olmak üzere çalışma yaşamını gittikçe daha güvencesiz hale getiren sistem sürdükçe iş cinayetlerinin devam edeceğini bir kez daha göstermiştir. Buna rağmen yaşanan iş cinayetlerini 'kader', 'fıtrat' diyerek geçiştirmeye çalışan AKP, Taşeron Cumhuriyeti'ni daha da büyütmenin peşindedir. Bugün olağanüstü toplanan mecliste görüşülecek Torba Yasa Tasarısı da bu çabanın bir ürünüdür" dedi.

Bulut, 301 maden işçisinin hayatına mal olan Soma'daki facianın ardından, kamuoyunda oluşan tepkiyi hafifletmek için hazırlandığı iddia edilen tasarının sendikalardan, konfederasyonlardan sır gibi saklanıp meclise sunulduğunu söyledi. Eyleme katılan yaklaşık 100 kişi, "Hükümet al torbanı başına çal", "Taşerona değil emekçiye yasa", "Direne direne kazanacağız" diye slogan attı. "Kader, fıtrat değil iş cinayeti. Torba Yasaya hayır" yazılı pankart dikkat çekti. Açıklamanın ardından eylem sona erdi. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Balıkesir İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title