Haberler

İstanbul'da Yüzlerce Kadın Meme Kanserinin Üzerine Yürüdü

“Avon`la Sağlığa Yolculuk¨ Projesi kapsamında “Meme kanseriyle mücadele yürüyüşü¨ düzenlendi.

Beşiktaş-Ortaköy arasında gerçekleştirilen yürüyüş öncesi Barbaros Hayrettin Paşa Parkı`nda düzenlenen etkinlikte konuşan Avon Türkiye Genel Müdürü Ron Griffiths, firma olarak amaçlarının kadınlara dünya çapında ücretsiz teşhis imkanı sağlamak için fon yaratmak olduğunu söyledi. Avon`un 1992 yılından beri yaklaşık 50 ülkede yürüttüğü çalışmalar kapsamında 450 milyon doların üzerindeki fonla kadın sağlığı çalışmalarına destek verdiğini anlatan Griffiths, Türkiye`de bugüne kadar 3 bin kadına ulaştıklarını ve 2006 yılı sonuna kadar bin kadına daha mamografi taraması yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Genel Sekreteri Prof. Dr. Şuayip Yalçın da,meme kanserinde erken tanı imkanı için 20` li yaşlardan itibaren kadınların kendi el muayenelerini yapmaları gerektiğini, 30`lu ve 40` lı yaşlarda ise mutlaka doktor muayenesinden geçilmesi gerektiğini belirtti.

ÇİN`Lİ TEMSİLCİ KURDELESİNİ MEME KANSERİNİ ERKEN TANI SAYESİNDE YENEN SEVGİ ÇALIŞ`A DEVRETTİ

Konuşmaların ardından her ülkede, meme kanseri geçirmiş ve hastalığı atlatmış bir kadının ülkesini temsilen kendisinden bir sonraki ülkenin yürüyüşüne katılarak kurdelesini kendisinden sonraki ülkenin temsilcisine devrettiği kurdele törenine geçildi. Etkinlik için Çin` den gelen Dai Weiwen isimli kadın Sevgi Çalış isimli meme kanseri mücadele gönüllüsüne kurdelesini taktı. Weiwen, 6 yıldır meme kanseriyle mücadelesinin sürdüğünü belirtirken, Sevgi Çalış da 3 yıl önce meme kanseri olduğunu, ancak erken tanı sayesinde bu hastalıktan kurtulma öyküsünü anlattı.

Topluca yapılan egzersizin ardından yürüyüşe geçildi. Yüzlerce kadın, ellerinde pembe balonlarla Brass-Latin Grubu eşliğinde Ortaköy`e kadar yürüdü.

Yürüyüşe katılanlar arasında çok sayıda erkek olması da dikkat çekti. Beyler de genellikle kadınların başına gelen bu hastalık için duyarlılığın oluşması amacıyla bu etkinliğe katıldıkları ve toplumun her kesiminin bu konuda bilinçli olması gerektiği konusunda hemfikirdi.

Yürüyüş kapsamında, Avonun meme kanseriyle mücadele için oluşturduğu fon ile satın alınan birer mamografi cihazı İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi ile Bursa Çekirge Devlet Hastanesi`ne bağışlandı.

Etkinlik ünlü sanatçı Göksel` in Ortaköy motor iskelesinde önündeki konseri ile son buldu.Kadınlar şarkılar söyleyerek gönüllerince eğlendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title