Haberler

İstanbul'da Yaklaşan Yılbaşı Öncesinde Kaçakçılık Operasyonu

İstanbul'da, Yurt Dışından Getirdikleri Kaçak Malları Yaklaşan Yılbaşı Öncesi Piyasaya Sürmeye Çalıştıkları Öne Sürülen 14 Kişi Gözaltına Alındı.

İstanbul'da, yurt dışından getirdikleri kaçak malları yaklaşan yılbaşı öncesi piyasaya sürmeye çalıştıkları öne sürülen 14 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yılbaşı nedeniyle çok sayıda kaçak sigara, puro, içki, ilaç, cep telefonu, elektronik eşya, Noel kıyafetleri ve kalemlerin yurt dışından yasadışı yollarla getirildiği tespit edildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Bakırköy, Kartal, Zeytinburnu, Kadıköy, Eminönü, Fatih, Şişli ve Küçükçekmece ilçelerinde yaptığı operasyonlarda kaçak sigara, puro, içki, ilaç, elektronik eşyalar, çeşitli tiplerde Noel kıyafetleri ve hediyelik kalemler ele geçirildi.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 79 bin 650 adet boş ilaç kutusu ve etiketi, 43 bin 595 adet şişe kapağı ve boş ilaç şişesi, 9 bin adet rulo halinde sticker, 5 bin 912 şişe içki, bin 800 adet vitamin kapsülü, bin 440 adet kalem, bin 64 flakon, şişe içinde hormon ilacı, 583 adet elektronik eşya, 501 paket puro, 500 boş vitamin kapsülü, 485 cep telefonu aksesuarı, 614 karton sigara, 347 adet plastik kutu içinde yem katkı maddesi, 144 noel elbisesi, 48 cep telefonu, 5 kapak sıkıştırma cihazı

ve 1 şişe doldurma cihazı ele geçirildi.

Kadıköy'de üniversite öğrencisi Mehmet K'nin evinde sağlık yönünden tehlikeli olan vücut geliştirici maddeleri kullanarak hazırladığı karışımları satmayı planladığını belirleyen mali polis Mehmet K.'yi gözaltına aldı.

Evinde çeşitli kimyasal maddeler ele geçirilen zanlının emniyetteki ifadesinde bu işi ek gelir elde etmek için yaptığını ve imal ettiği vücut geliştirici maddelerin yasadışı olduğunu bilmediğini söylediği belirtildi.

Ayrıca Halit Ö. isimli bir kişiyi takibe alan polis bu kişi ile birlikte Almanya'dan getirildiği belirlenen arızalı telefonlar ele geçirdi.

Zanlının ifadesinde Almanya'dan gelen bozuk cep telefonlarını onardıktan sonra tekrar aynı yolla Almanya'ya gönderdiğini söylediği öne sürüldü.

Emniyet yetkilileri, Eminönü'nde bir depoya düzenledikleri operasyonda uzak doğudan geldiği belirlenen 144 adet noel kıyafeti ele geçirildiğini belirterek, zanlıların kıyafetleri yılbaşı kutlaması yapacak insanlara yaklaşık 40 YTL karşılığında satmayı planladıklarını kaydetti.

Yetkililer operasyonda gözaltına alınan depo sorumlusu Haluk N. A'nın gözaltına alındığını ifade etti.

(AS-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title