Haberler

İstanbul'da Trafikte Yaya Önceliği Etkinliği

Haber-Kamera: Çağatay KENARLI-Zeki GÜNAL/İSTANBUL DHAİçişleri Bakanlığı tarafından 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganıyla 2019 yılı 'Yaya Öncelikli Trafik' yılı ilan edildi.

Haber-Kamera: Çağatay KENARLI-Zeki GÜNAL/İSTANBUL DHA

İçişleri Bakanlığı tarafından 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganıyla 2019 yılı 'Yaya Öncelikli Trafik' yılı ilan edildi. İstanbul'da 'Trafikte Yaya Önceliği Bilincinin Oluşturulması' etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında Şişli Mecidiyeköy Merkez Caddesi üzerinde yapılan programa İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu ve yetkililer katılırken, trafik polisleri bakanlığın hazırladığı broşürleri sürücü ve yayalara dağıttı.

"HEDEFİMİZ YAYANIN YARALANMAMASI ÖLÜMLE SONUÇLANAN KAZALARIN MEYDANA GELMEMESİ"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya burada yaptığı konuşmada yayaların trafik işaret ve levhalarının belirlediği yerlerden karşıya geçmesinin büyük öneminin olduğunu söyledi. Yerlikaya, bir araç geçtiği sırada aynı anda yoldan yayanın da geçmesi durumunda araç sürücüsünün tüm yol önceliğini yaya tanımak zorunda olduğunu belirterek, "Bu yaptığımız eylemle trafik kazalarının önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Hiçbir yayanın ölümle sonuçlanan bir kazaya kurban gitmesini istemiyoruz. Araç sürücüleri kavşak giriş ve çıkışlarında mutlaka yavaşlamalılar. Yaya ve okul geçidi gördükleri zaman isterse o an orada hiç kimse bulunmasın kesinlikle ve kesinlikle yavaşlaması gerekiyor. Eğer bir yayanın geçtiğini ve geçmeye teşebbüs ettiğini gördüğü zaman kesinlikle duracak. İlk geçiş hakkını yayaya verecek. Bugün İçişleri Bakanlığının talimatıyla tüm illerimizde bu uygulama başladı. İstanbul'da da burada başladık. İçişleri Bakanlığı 2019 yılını yaya öncelikli yıl ilan etti. Hedefimiz bu projede bir yayanın yaralanmaması ölümle sonuçlanan kazaların meydana gelmemesi bunun kazandırılması için araç sürücülerimizi bu şekilde davranmaya davet ediyorum" dedi. Vali Yerlikaya beraberinde Emniyet Müdürü Çalışkan ve Jandarma Komutanı Köroğlu ile birlikte Fulya'da bulunan taksi durağına kadar yürüdü. Durakta yaklaşık 1 saat kadar oturarak vali ve beraberindekiler durak sakinleriyle sohbet etti.

KURALLARA UYMAYAN SÜRÜCÜYE 488, YAYAYA İSE 108 LİRA CEZA

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Baş komiser Emre Şen sürücülerin yaya geçitlerinde uyması gereken kuralları basın mensuplarına anlattı. Kurallara uymayan sürücülere Karayolları Trafik Kanunu'nun 78 maddesine göre 488 lira araç sürücülerine, kurallara uymayan yayalara ise yine aynı kanunun 68. Madde'den 108 lira para cezası kesileceğini söyledi.

TAKSİM MEYDANI'NDA POLİS BROŞÜR DAĞITTI

Etkinlik kapsamında Taksim Meydanı'nda trafik polisleri sürücü ve yayalara bildiri broşürü dağıttı. Yaya geçidinden geçmeyen yayalar uyarılarak, yaya geçidine yönlendirildi. Yol kenarında yaya görüp durmayan sürücüler de trafik polisleri tarafından uyarıldı. Bugün tanıtım amaçlı uyarıların yapıldığı yarından itibaren kurala uymayanlara 488 Lira ceza yazılacağı belirtildi. Yayalar ve sürücüler uygulamadan memnun olduklarını söylediler.

Görüntü Dökümü:

------------------------

(MECİDİYEKÖY)

-Yayalardan görüntü

-Polis ekiplerinin broşür dağıtması

-Yaya geçidini kullanan vatandaşlara yol verilmesi

-Vali Yerlikaya'nın açıklamaları

-Vali ve ilgililerin yaya geçidinden karşıya geçmesi

-Baş komiser Emre Şen'in açıklaması

-Genel ve detaylar

(TAKSİM MEYDANI)

-Taksim Meydanı

-Trafik polislerinin çalışmaları

-Vatandaşa bildiri broşürü verilmesi

-Yaya geçidini kullanmayan yayaların uyarılıp, yaya geçidine yönlendirilmeleri

-Yol kenarında yaya görüp durmayan sürücülerin uyarılması

-Bir araç sürücüsü ile röportaj

-Yayalara ve sürücülere verilen bildiri broşürünün görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni ne? Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu mu? Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title