Haberler

İstanbul'da Trafik Önlemleri... -Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: -"trafik Önlemlerinin Büyükşehir Belediyesine Maliyeti 4 Milyon YTL"

İstanbul (A.a) ? 12.09.2006 ? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2006-2007 Eğitim-öğretim Yılının Başlayacağı 18 Eylül Pazartesi Günü İstanbul'da Trafik Sıkışıklığı Yaşanmaması İçin Alınan Önlemlerin Maliyetinin 4 Milyon YTL Olduğunu Bildirdi.

İSTANBUL (A.A) ? 12.09.2006 ? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2006-2007 eğitim-öğretim yılının başlayacağı 18 Eylül Pazartesi günü İstanbul'da trafik sıkışıklığı yaşanmaması için alınan önlemlerin maliyetinin 4 milyon YTL olduğunu bildirdi.

Topbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ile düzenlediği basın toplantısında, eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle alınan ulaşım tedbirlerine ilişkin bilgi verdi.

Kentte 2 milyon 256 bin 240 öğrencinin ders başı yapacağını, 16 bin servis aracının trafiğe çıkacağını belirten Topbaş, bunun da trafiğe ek bir yük getireceğini söyledi.

Topbaş, bu yükü hafifletmek ve vatandaşların bireysel araçları yerine toplu ulaşım araçlarını tercih etmelerini sağlamak için 3 gün boyunca İETT, özel halk otobüsleri, tramvay, metro, şehir hatları vapurları ve deniz motorlarının 06.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz olacağını anımsattı.

Kadir Topbaş, ayrıca İDO'nun kış tarifesi çerçevesinde ek seferlere başlayacağını, İETT'nin de 800 ek sefer koyacağını kaydetti.

İstanbul'un en önemli ve öncelikli sorununun trafik olduğunu, bu sorunu çözmek için kenti şantiyeye dönüştürdüklerini belirten Topbaş, ''İl genelinde 531'i ana şantiye olmak üzere 2 binin üzerinde şantiye mevcut. Bu şantiyelerde okulların açıldığı hafta çalışma yapılmayacak. Trafiği engelleyen tüm unsurlar ortadan kaldırılacak. Çalışmalar daha sonra kademeli olarak yeniden başlayacak'' dedi.

Trafik akışını sağlamak için 7 bin polise bin zabıta memurunun destek vereceğini belirten Topbaş, ilçelerde de zabıtalar ile diğer görevlilerin gerekli tedbirleri alacaklarını söyledi.

Topbaş, İstanbul Valisi Muammer Güler'in de olumlu karşılamasıyla il genelinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının mesai saatlerinin 15 gün boyunca saat 09.00'a alındığını bildirdi.

-''EĞİTİM SİSTEMİNİN KADEMELENDİRİLMESİ TALEBİ''-

Daha sonra soruları yanıtlayan Topbaş, Avrupa ve Amerika'da trafik sorununu çözmek için ders saatlerinin eğitim seviyesine göre kademelendirildiğini belirtti. Topbaş, ''Biz de gelecek yıl bu uygulamayı Milli Eğitim Bakanı'ndan talep edeceğiz. Bu gerçekleşirse kent içi trafiği rahatlatmış olacağız'' diye konuştu.

Topbaş, alınan tüm bu önlemlerin Büyükşehir Belediyesine maliyetinin 4 milyon YTL olduğunu, ancak yaşanacak trafik sıkışıklığı ve iş gücü kaybı hesaplandığında da ciddi bir maddi kaybın ortaya çıkacağını ifade etti.

Ücretsiz toplu taşımanın istismara yol açmamasını da isteyen Topbaş, ''İstanbullulardan mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamalarını istiyoruz. Eğer halkımız bize yardımcı olursa, başarılı olacağımıza inanıyorum'' dedi.

-ATA ÖZER-

İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer de İstanbul'da 31 ilçede 1292 okulda 10 bin 920 servis aracının 178 bin 110 öğrenciyle trafiğe çıkacağını bildirdi.

Servis aracı ve taşınacak öğrenci sayısı bakımından Beşiktaş'ın ilk sırada yer aldığını belirten Özer, bu ilçede 5 bin 560 öğrencinin 378 servis aracıyla taşınacağını, dolayısıyla en fazla trafik yoğunluğunun bu ilçede yaşanacağını kaydetti.

Kadıköy'de 5 bin 490, Üsküdar'da 4 bin 461, Ümraniye'de 4 bin 461, Sarıyer'de 4 bin 105 öğrencinin bin 343 servis aracıyla taşınacağını kaydeden Özer, ''Pazartesi günü İstanbul genelinde büyük ölçüde trafik sıkışıklığı yaşanacak'' dedi.

Özer, velilerin pazartesi günü özel araçlarıyla çocuklarını okula götürmemelerini istedi.

Ata Özer, çalışan ve çocuğuyla birlikte ilk gün okula gitmek zorunda olan velilerin de yarım gün izinli sayılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title