Haberler

İstanbul'da Trafik... -İstanbul Büyükşehir Belediyesi Akom: -"istanbul Emniyet Müdürlüğü ile Koordineli Yürütülen Çalışmalar Sonucu Köprüler ve Çevre Yollarında Olağanüstü Trafik Sıkışıklığı Yaşanmadı"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (Akom), Yeni Eğitim-öğretim Yılının Başladığı Bugün, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile Koordineli Yürütülen Çalışmalar Sonucu Köprüler ve Çevre Yollarında Olağanüstü Trafik Sıkışıklığı Yaşanmadığını Bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yeni eğitim-öğretim yılının başladığı bugün, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile koordineli yürütülen çalışmalar sonucu köprüler ve çevre yollarında olağanüstü trafik sıkışıklığı yaşanmadığını bildirdi.

AKOM'dan yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mesut Pektaş ve Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Turan Odabaş'ın helikopterle havadan denetleme yaptığı, tespit edilen aksaklıkların kara ekiplerine iletilerek sorunların giderildiği kaydedildi.

Açıklamada, vatandaşların toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri ve okul servis araçlarının öğrencileri evlerinden almalarının trafiğin rahatlamasında önemli etken olduğu belirtilerek, ''İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile koordineli yürütülen çalışmalar sonucu, köprüler ve çevre yollarında olağanüstü trafik sıkışıklığı yaşanmadı. İstanbul genelinde zaman zaman katılım noktalarında kısa süreli sıkışıklık meydana geldi. Bu sıkışıklık noktalarında polis ve zabıta ekipleri anında müdahale ederek yolları açtı'' denildi.

Yeni eğitim-öğretim yılının başladığı ilk gün İstanbul'da okul servislerinin yüzde 80'inin öğrencileri evlerinden aldıklarının belirlendiği ifade edilen açıklamada, İETT'nin koyduğu 800 ek seferin tam kapasiteyle ulaşımı sağladığı, otobüs doluluk oranlarının yüzde 100 olduğu ve seferlerde aksama meydana gelmediği de vurgulandı.

TEM Kavacık Mevkii'nde saat 08.00'de meydana gelen ölümlü kaza nedeniyle trafiğin bir süre aksadığı ifade edilen açıklamada, ayrıca TEM Gaziosmanpaşa kavşağında, deprem güçlendirmesi yapılan Melahat Öztoprak İlköğretim Okulu öğrencileri ile velilerinin, okulun açılmamasını protesto amacıyla yolda eylem yaptığı, polisin devreye girmesiyle bu bölgede aksayan trafiğin normale döndüğü bildirildi.

Açıklamada, söz konusu öğrencileri, eğitimlerini geçici sürdürecekleri Küçükköy İmam Hatip Lisesine götürmek için 3 İETT otobüsü tahsis edildiği, ancak velilerin otobüsleri kullanmayı kabul etmedikleri belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title