Haberler

İstanbul'da 'Trabzon Futbol Gecesi'

Trabzon'daki Futbol Kulüplerinin Birlikte Düzenlediği 'Trabzon Futbol Gecesi' İstanbul'da Yapıldı. Grand Cevahir Otel'de Trabzonspor, Akçaabat Sebatspor, Arsinspor, Araklıspor, Değirmenderespor, Ofspor ve Sürmenespor'un Organizasyonuyla Gerçekleştirilen Gecede Yaklaşık 2 Bin Kişi Yer Aldı.

Trabzon'daki futbol kulüplerinin birlikte düzenlediği ''Trabzon Futbol Gecesi'' İstanbul'da yapıldı. Grand Cevahir Otel'de Trabzonspor, Akçaabat Sebatspor, Arsinspor, Araklıspor, Değirmenderespor, Ofspor ve Sürmenespor'un organizasyonuyla gerçekleştirilen gecede yaklaşık 2 bin kişi yer aldı. Kulüp başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetlinin bulunduğu gecede, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar, Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci, Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Trabzon Belediye Başkanı Volkan Can Alioğlu da yer aldı.

Gecede konuşmak üzere kürsüye davet edilen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcı Mehmet Ali Şahin, bir grubun tepkisiyle karşılaştı. Futbol Federasyonu'nun genel kurula çağrılması konusunda Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'la aralarında gerginlik yaşanan Şahin, adının anons edilmesinin ardından kürsüye giderken, bir grup davetli, ''Ulusoy Başkan'' tezahüratla tepki gösterdiler. Şahin konuşması sırasında, kısa süren bu protestoya ve Futbol Federasyonu'nun genel kurula çağrılması konusuna değinmedi. Bakan Şahin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise Trabzon'dan başka bir Trabzon'un da şehir dışında bulunduğunu kaydederek, ''Bu kulüpler, böyle bir organizasyonu İstanbul'da gerçekleştirerek önemli bir adım attılar. Ben de gelip bu heyecanın içinde olmak istedim'' derken, Trabzonspor'un ligdeki durumu için de ''İlk yarıyı hak etmedikleri bir sırada tamamladılar. İnanıyorum ki ikinci yarıda beklentileri karşılayacaklardır'' dedi. Şahin ayrıca, Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'dan da Trabzon kulüplerine destekle bulunmasını söyledi. Davetliler arasında yer alan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Trabzonlu hemşehrileri ve dostlarıyla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Trabzon'un dağında, taşında, denizinde vatan sevgisi ve futbol aşkı var. Futbolla bu kadar içli dışlı olmuş başka bir kent bilmiyorum'' diye konuştu. Galatasaraylı olduğuyla bilinen Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar ise ikinci kulübünün Trabzonspor olduğunu futbol camiası içinde herkesin bildiğini kaydederek, ''Trabzonspor ile o yöre İstanbul'un futboldaki hegamonyasına kafa tutmuş, futbola önemli bir alt yapı hizmeti vermiştir. Başarılı günlerine yeniden döneceğine inancımız tamdır'' ifadelerini kullandı. Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, gecenin açılış konuşmasında, bu organizasyonun futbolun birleştiriciliğinin kanıtı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ''Camia olarak hep beraber buradayız. Dönem dönem iş adamlarımızla bir araya gelip, kulüplerimiz için neler yapabileceğimizi tartışıyoruz. Kulüplerimiz, hedeflerine ulaşma noktasında bugün her zamankinden daha yakın olacaklardır. Bizim, Trabzon'dan çıkıp başarılarla belli mevkilere gelmiş insanlar olarak şimdi borcumuzu ödeme zamanıdır.'' Davetlilere, Trabzon kulüplerine destekte bulunma çağrısı yapılırken, elde edilecek gelirden Trabzonspor'un pay almayacağı belirtildi.

Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci'nin konuşmasında, ağır solunum yolları enfeksiyonu geçiren Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'u temsilen burada bulunduğunu belirtmesinin ardından, Ulusoy'un selamlarını getirdiğini söylemesi, salonda ıslık ve alkışlarla karşılandı. -

''Trabzon Futbol Gecesi''nde davetliler, kemençe ve horon havalarıyla eğlendiler. Davetlilere, Trabzonlu sanatçı Volkan Konak ile sanatçı Sibel Can da konser verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title